Mindenmás

Bőven kijutott a hétvégén is a tűzesetekből és a műszaki mentésekből

Az elmúlt hétvégén sem unatkoztak a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem munkatársai, bőven kijutott ugyanis a tűzesetekből és a műszaki mentésekből is.

SZOMBATON:

Szombat délben ezer négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet Deszk külterületén. Egy vízsugárral fékezték meg a lángokat a szegedi tűzoltók, senki sem sérült meg. 

Majd ugyanazon a napon este ötven körbála lángolt Hódmezővásárhelynél, a Rárósi utca végén. A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok tovább terjedjenek. A beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat sem a környezetben, sem a környező épületekben. 

Fotó: pixabay.com

VASÁRNAP:

A tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat vasárnap kora este Szegeden. A Kereszttöltés utcából érkezett a lakossági bejelentés, erős füst áramlott ki egy negyedik emeleti lakás ablakából. A város hivatásos egysége visszahűtötte a forró edényzetet, majd átszellőztette a lakást és a lépcsőházat. Az eset során senki sem sérült meg, a lakóknak nem kellett elhagyniuk az otthonukat. 

Négyezer négyzetméteres területen lángolt az erdő aljnövényzete nem sokkal korábban Kiszomboron. A makói hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. 

És felborult egy személyautó vasárnap délután a Hódmezővásárhelyt és Mártélyt összekötő útvonalon. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mártélyi önkéntes tűzoltók forgalomkorlátozás mellett végezték el. A balesetben a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb