Közélet

Új kényelmi szolgáltatással bővül az SZKT járatain a jegyvásárlás: október elsejétől applikáción keresztül is megvehetjük a vonaljegyeket

Október elsejétől még egyszerűbben és kényelmesebben juthatunk hozzá a szegedi közlekedéshez szükséges vonaljegyekhez, és bérletekhez, ugyanis a Szegedi Közlekedési Társaság a városvezetéssel karöltve elkészítette a jegyvásárlásra alkalmas online felületét, így az utazóközönség már elektronikus formában is könnyedén hozzájuthat az utazáshoz szükséges vonaljegyekhez.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu,, a képen: Nagy Sándor, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere és Majó – Petri Zoltán az SZKT ügyvezető igazgatója

Nagy Sándor, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, az általuk fejlesztett elektronikus jegyvásárlási rendszer egészen egyedi a piacon, hiszen a kialakítás során az volt a céljuk, hogy a helyiek, és az idelátogatók a már megszokott applikációikon keresztül kényelmesen elérjék a szolgáltatást, így a jegyek megvásárlására lehetőség nyílik az SZKT rendszerén kívül a Volán Busz, a MÁV Start, és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációin keresztül is.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu, az úgynevezett azték kód beolvasásával ellenőrzik az ellenőrök egy-egy jegy érvényességét

Majó – Petri Zoltán az SZKT ügyvezető igazgatója elmondta, az elektronikus rendszer tesztelése során semmilyen probléma nem merült fel, zökkenőmentesen zajlik, így elérkezett az idő ahhoz, hogy a rendszert október elsejétől élesben is kipróbálják.

Az applikáció használatához regisztrálni kell majd a rendszerben, meg kell adni a személyes adatainkat. A vásárlás folyamata semmiben nem különbözik egy bankkártyás fizetéstől. Ha sikeres volt a jegyvásárlás, egy nem hamisítható élő grafika jelenik meg a készülék képernyőjén, ami járatonként, vásárlásonként is változhat.

Tekintsd meg az elektronikus rendszer bemutatójáról készült sajtótájékoztatót, ahol láthatod a gyakorlatban, hogyan fog működni az alkalmazáson keresztül történő vásárlás.

Majó – Petri Zoltán figyelmeztetett, az elektronikus jegyvásárlás nem enged teret a bliccelőknek, ugyanis a vásárlást követően van egy kétperces átfutási idő, amíg érvényesíti a rendszer a megvásárolt jegyet, így nem lehet arra alapozni, hogy gyorsan veszek egyet, ha látom, hogy jön az ellenőr. Az alkalmazás a képernyőkép fotózását sem engedélyezi, így nem küldhető az tovább például más készülékére. Lesz viszont voucher, amely segítségével vásárolhatunk és továbbküldhetjük a jegyet például családtagjainknak, illetve egyszerre több jegyet is megvásárolhatunk, majd érvényesíthetünk a rendszerben. Ez például akkor lehet hasznos, ha több családtag utazik együtt, például egy szülő a gyerekeivel.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Az elektronikusan megvásárolt jegyek ára megegyezik a fedélzeti jegykiadó automatából vásárolt jegyárral, így várhatóan 370 Ft lesz. Azt is megtudtuk, hogy ugyan a cél a vásárlói igényeknek megfelelően a jegyvásárlás modernizálása, de amíg szükséges, és van rá kereslet marad a papíralapú vásárlási lehetőség is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb