Kikapcs

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című zseniális komédiájával indul a Szegedi Pinceszínház új évada

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című zseniális komédiájában briliáns színpadi érzékkel építi fel a sok komikus elemre épülő bonyodalmakkal átszőtt szerelmi történetét, mely élménynek te is részese lehetsz a Szegedi Pinceszínház színpadán, szeptember 25-én, és 26-án, 19:30 órai kezdettel.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu, Balog József

A történet három magyar színpadi szerzőről szól, akik Olaszországban töltik szabadságukat. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző Ádám Albert, aki operettprimadonna menyasszonyával fog találkozni ebben az előkelő tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak.

Fotó: Szegedi Pinceszínház

“Molnár Ferencet még nem játszottunk, pedig fergeteges vígjátékokat ír, ezért erre a darabra gondoltunk ami képes lenne felváltani a már 4 éve hatalmas népszerűségnek örvendő Francia rúdugrás című vígjátékot.” Tudtuk meg Kancsár Orsolyától, a Szegedi Pinceszínház ügyvezető igazgatójától és színművészétől, akit a Játék a kastélyban című darabban Annie szerepében láthatunk majd. A komédiában országosan ismert színészek és a Szegedi Pinceszínház művészei keltik életre a szereplőket.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu, Kancsár Orsolya

Olyan színészeket választottunk a darabba, akikre mintha ráöntötték volna a szerepet, tökéletesen meg tudják formálni az adott karaktert: Kovács Robi, aki kicsik és nagyok szívébe egyaránt belopta magát kalandjaival és csínytevéseivel egykor az ország legrosszabb gyerekeként, ő játssza például Turait, a szegedieknek Balog Józsit sem kell bemutatni, nem utolsó sorban pedig szerepel a darabban a szegedi Réti Barnabás, akit még a Barátok közt című sorozatból ismerhet a közönség.” – mesélte Kancsár Orsolya, ahogy azt is elárulta a darab egyáltalán nem lesz szokványos, úgy érzi, sikerült egy kis pluszt belecsempészniük, egyedivé tenniük, ami nagyban köszönhető Tapasztó Ernő rendezőnek, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetőjének. Az ő egyedi világa vérpezsdítőleg hat a darabra, új színbe helyezve a történetet.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu, sajtótájékoztató

Nagyon érdekes eljátszani, hogy az első és a második felvonás két külön világ. A második felvonás során ugyanis a színdarabban a színdarabot játsszuk, ez teljesen más színészi játékot kíván, és ezt nagyon jó érzés eljátszani, s szerintem ezzel Balog Józsi is így van, aki – nem akarom előrevetíteni – de szerintem élete legjobb alakítását nyújtja” – árulta el Kancsár Orsolya

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu, Kancsár Orsolya

Varga Bálint, a Pinceszínház művészeti vezetője elárulta, a nézők biztonsága érdekében a színházban beüzemeltek bizonyos UV-C germicid fénycsöveket, amik a levegő csírátlanítását, fertőtlenítését hivatottak elvégezni. A korábbi biztonsági intézkedések, mint a lázmérés, kézfertőtlenítés, kötelező maszkviselés továbbra is a protokoll részei maradnak.

Fotó: Szegedi Pinceszínház

A Játék a kastélyban című előadást már jól bizonyított közönségsikerek követik a színpadon: októberben játszani fogja a Pinceszínház többek között a Francia rúdugrás, Advent a Hargitán, Veszedelmes viszonyok, és a Szeretlek Faust című darabokat.

Ha lemaradtál róla, nézd vissza nálunk a Szegedi Pinceszínház évadnyitó sajtótájékoztatóját:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb