Közélet

Müller Cecília: mindenkinek ki kell lépnie komfortzónájából!

Mindenkinek ki kell lépnie komfortzónájából, mert rendkívüli helyzet van – hívta fel rá a figyelmet Müller Cecília, országos tisztifőorvos, az Operatív Törzs mai online sajtótájékoztatóján.

FIGYELNÜNK KELL EGYMÁSRA, CSAK EGYÜTTES ERŐVEL LEHET MEGKÜZDENI A JÁRVÁNNYAL

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy továbbra is járványügyi készültség áll fenn nem csupán Magyarországon, de az egész világon. Változatlanul nagyon kell figyelni az alapvető higiénés rendszabályok betartására – figyelmeztetett az országos tisztifőorvos, köszönetet mondva a lakosságnak, amiért felismerték ennek a jelentőségét. Tapasztalatai szerint az emberek figyelnek a másikra, sokszor egymást is emlékeztetik a fontos higiéniai teendőkre.
Ez azért elhanyagolhatatlan, mert ahogyan az első hullám idején, úgy most is csak együttes erővel lehet megküzdeni a járvánnyal – jelentette ki Müller Cecília.

ÖSSZESEN 263 ALKALOMMAL INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK AZ ÚJ KORMÁNYRENDELET ÉLETBE LÉPÉSE ÓTA

A rendőrök 263 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján az elmúlt négy napban – közölte a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese pénteken online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a rendőrök 133 esetben intézkedtek a védelmi intézkedések megszegése miatt csütörtökön; több esetben közérdekű üzem megzavarása miatt. Közölte, 28 tömegközlekedési járművön utazó ember nem vagy nem megfelelő módon viselte a maszkot, 105-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat.

Az új kormányrendelet hétfői hatályba lépése óta 263 alkalommal intézkedtek, ebből 221 esetben figyelmeztettek, 23 helyszíni bírságot szabtak ki és 19 szabálysértési feljelentést tettek – mondta az alezredes.

Csütörtökön 2711 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 569-et határátlépést követően. Jelenleg 25 374-en vannak karanténban. A rendőrök 12 785 alkalommal ellenőrizték a szabályok betartását, a karanténhoz kapcsolódó mobiltelefonos applikációt 1687-en vették igénybe.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb