Közélet

Sok vagy kevés? Három helyszínről 250 köbméter szemetet takarított el a MÁV

Az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közös pilot projektben a fővárosi agglomerációhoz tartozó 80-as vasútvonal három területét takarította ki a vasúttársaság. A kezdeményezés folytatódhat, és sajnos lehetséges helyszínekben nem szűkölködik az ország…

Az ITM által meghirdetett „Tisztítsuk meg az országot!” program kezdeményezi a vasúti és közúti létesítmények mentén, az erdőkben, a nemzeti parkok területén valamint az önkormányzati közterületeken fellelhető illegális hulladékok összegyűjtését. Az idei év a projekt első üteme, amelynek eredményei alapján dolgozzák ki a következő időszakok feladattervét.

A vasúttársaság a pilot program keretében összesen 250 köbméter hulladékot szállíttatott el Budapest X. kerület, Rákos állomás rakodóterületéről. Ez az adófizetőknek mintegy 9,5 millió forintjába került – számolt be róla az Index.

fotó: index.hu

Eddig sem lustálkodott a MÁV, csak év eleje óta 1475 tonna hulladékot szállított el országosan a vasútvonalak közeléből, ez 72,5 millió forintjába került a társaságnak. A projekt a következő években is folytatódik majd: egy szeptember 21-én megjelent kormányhatározat szerint a „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű akció keretében 2020 és 2022 között négy ütemben kerül majd sor a közforgalmú területek, így a vasútvonalak megtisztítására is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb