Mindenmás

Itt úgysem jössz át! – mondta az ATIVIZIG a Marosnak

Valószínűleg ez a párbeszéd nem hangzott el, vagy ha igen, nem tudjuk, mit válaszolt rá a folyó, mindenesetre elég jól halad a ferencszállási kanyarulatban az új védmű megépítése.

Összesen 4 milliárd forintból zajlik az a gigaberuházás, amelynek célja az árvízvédelmi biztonság növelése az Alsó-Tisza-vidékén. A projekt során több helyszínen végeznek partbiztosítási és folyókanyarulat-rendezési munkákat.

Az Alsó-Tiszán néhol már veszélyesen megközelítette egy-egy kanyarulat az árvízvédelmi töltéseket, így ezeken a helyeken megkezdték a partvédő művek rekonstrukcióját, ezzel egyidejűleg a Maroson lévő ferencszállási kanyarulat partbiztosítása is szükségessé vált.

A tervezett műszaki ütemtervnek megfelelően zajlik, a munkák készültsége összességében már meghaladta a hetven százalékot. A Tiszán az algyői partbiztosítási feladatok nagy része elkészült, a végleges helyreállítási munkák vannak hátra. A lúdvári partvédelem rekonstrukciója körülbelül a felénél tart, Levelénynél a középvízi mederrézsű biztosítását építik.

A Maros folyó ferencszállási kanyarulatának rendezésénél a tervezett mederkorrekció teljes egészében elkészült, a régi gátszakaszt pedig már teljesen elbontották. A 619 folyóméter hosszú új árvízvédelmi töltés építése szintén jó ütemben halad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb