Mindenmás

Ha eddig nem tetted, töltsd le az ÉletMentő alkalmazást, amelyért rangos díjjal is elismerték a mentősöket

Töltsd le, mert akár életeket is menthet az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő nevű ingyenes egészségügyi alkalmazása, mely idén elnyerte Magyarországon az „Év digitalizációs projektje” címet, sőt az applikációért megkapták a rangos Gyurós Tibor-díjat is, amellyel azokat a személyeket és vállalkozásokat ismerik el, akik aktívan szerepet vállalnak a hazai digitalizáció fejlődésében.

Az applikáció az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány közös fejlesztésében készült el, használatával gyorsabbá és egyszerűbbé tehető a segélyhívás a bajbajutottak számára.

Az applikáció pontos helymeghatározást tesz lehetővé, megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, sőt, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint elérhető benne egy elsősegélynyújtó kisokos is. A jelenlegi járványhelyzethez igazodva pedig az alkalmazásban elérhető egy chatbot is, aki a koronavírussal kapcsolatos kérdésekre ad válaszokat.

A statisztikák szerint egyre elterjedtebb az applikáció, jelenleg országosan már félmillióan használják.

Forrás: Országos Mentőszolgálat

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb