Sport

Remekül szerepeltek a szegediek a rövidpályás gyorskorcsolya versenyen

Remekül szerepeltek a szegediek a rövidpályás gyorskorcsolya versenyen. A szeptember 25-27 között, 1,5-1,5 napos 2 csoportra bontott versenyen az SZKE 13 tagja állt rajthoz, akik összesen 19 érmet, és ugyanennyi egyéni csúcsot zsebeltek be, melyben 5 egyéni összetett érem is szerepel.

A 2020/2021-es versenyszezon ugyanolyan szokatlanul kezdődött, mint ahogy a tavalyi lezárult. Az utolsó megmérettetése az SZKE csapatának februárban, az utánpótlás országos bajnokságon volt. Március 13-15. között került volna megrendezésre a 17. Tisza Kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya verseny, melynek a Szegedi Műjégpálya adott volna otthont, azonban ezt a vírushelyzet miatt el kellett törölni.

Májusig otthon edzettek a sportolók, majd elkezdődött szárazföldön az alapozás. Júliusban egy sikeres edzőtáborban vettek részt, augusztusban pedig már heti két alkalommal jégre is léptek a korcsolyázók. Szeptembertől úgy tűnt, hogy visszaállhat a régi rend, így heti 5 jeges, valamint száraz edzéssel készültek az Olympic Hopes elnevezésű budapesti versenyre. A szervezők (MOKSZ) által felállított biztonsági szabályozásokat az edzők, a sportolók és szüleik is rendkívül körültekintően kezelték, betartva azokat, egy sikeres hétvégén vannak túl.

Az idei évben az utánpótlás válogatott Heraklész „A” csoporttal Budapesten készülő Somodi Maja, Kormányos Nina és Jászapáti Péter is kimagasló teljesítményt nyújtottak, összetett ezüstéremmel tértek haza. A Heraklész „B” tagjai, Somodi Luca korcsoportjában a 7. helyen zárt, Liszli Gábor a dobogó 3. fokára állhatott fel.

  • A legkisebbek között Faragó-Szuhay Tamás a döntőkben jól teljesített, így összetettben 3. lett.
  • Konkoly Sára első éves Junior D korcsoportos versenyző mindhárom távon egyéni csúcsot futott, bátran versenyzett.
  • Szintén D korcsoportban Kozák Kristóf az 5. helyen zárt, de 777 méteren esés miatt nem jutott be a döntő futamba.
  • Árendás Mihály, aki Junior E korosztályból lett felnevezve, kiválóan megállta a helyét a nagyobbak között, a 6. helyen végzett.
  • Junior C korosztályban Kalmár Botond két távon szerzett bronzéremmel 4. helyezett lett, Vágfalvi Máté nagyszerű küzdelemmel 8. lett összesítésben.
  • A Junior B és A korcsoport összevonásra került, de a végeredményt külön értékelték, így Püspök Fanni két bukással, de kitartóan a 4., Szőke Petra pedig 1000 méteren javítva egyéni idejét a 7. helyen végzett a ranglistán.

Forrás: SZKE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb