Sport

Indulhat a visszaszámlálás: körmendi túrára tart az SZTE – SZEDEÁK

Bőszen csikorog a parketta, reng a gyűrű a Városi Sportcsarnokban: már tűkön ülünk a szegedi férfi kosárlabdacsapat bemutatkozása előtt. A szombati, Körmend elleni idegenbeli szezonnyitó meccs előtt előtt a csapat naprakészen tálalja a fejleményeket a most rajtoló bajnokság kapcsán: ezúttal a jóban – rosszban is hűséges közönségkedvenc, az edző Szrecsko Szekulovics osztja meg tapasztalatait.

Fotó: hunbasket.hu

Furcsa szezon lesz, amelyre nem volt még példa az életemben. Senki sem tudja, mit hoz a holnap, és próbálunk ugyan a megszokottak szerint készülni, de a következő edzésen mindig az az első kérdés, van-e betegünk. A felkészülés alatt elvégeztük azt, amit szerettünk, elégedett vagyok a srácok munkájával. Szerencse, hogy korán voltunk karanténban, nem pedig a bajnokság rajtja előtt. Remélem, rendben elkezdődik a bajnokság” – fogalmazott szegedi kosarasok vezetőedzője.

EZ BIZONY ERŐLTETETT MENET LESZ: A BAJNOKSÁG ELSŐ HÓNAPJÁBAN KILENC MÉRKŐZÉS VÁR A FIÚKRA

A csendesebb, óvintézkedésekkel terhes felkészülés után átmenet nélkül járatja csúcsra majd a dinamikát a bajnokság, az idegenbeli seregszemléken kívül október 7. és 14. dátumozással, szerdánként az Oroszlánynak és a Sopronnak lesz jelenése a Napfény városában, míg 24 – én és 31 – én szombaton a Pécs és DEAC teszi tiszteletét Újszegeden, természetesen a gárda valamennyi meccsről részletes tudósítással, nyilatkozatcsokorral készül kedveskedni a távol maradóknak. A bajnokság feszült ritmusáról és a körmendi nyitány rotációs lehetőségeiről is ejtett szót a mester.

Fotó: bb1.hu

Örülök, hogy végre meccseket játszhatunk, hiszen ez a sportág érdeke. Akárcsak a többi csapatnak, nekünk is alkalmazkodni kell a szerda – szombat ritmushoz, ezt a feladatot kell most a legjobban megoldanunk. A Körmend egy új stílust épít egy új, fiatal edzővel, aki pontosan ismeri a csapatot, hiszen ott dolgozik. Nagyon nehéz játszani Körmenden, tiszteljük is ellenfelünket, ahol most a fiatalok és a rutinosabb játékosok egyvelege alkotja a keretet. Nem fehér zászlóval utazunk ellenfelünkhöz, ugyanakkor a nyomás sem rajtunk lesz. Dzeletovicsnak kisebb bokasérülése van, remélem, vállalni tudja a játékot szombaton” – tette hozzá Szrecsko Szekulovics.

A felkészülés hátráltató tényezőiről korábbi cikkünk:

Forrás: Naturtex – Szte – Szedeák férfi kosárlabdacsapat facebook oldal, szte – szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb