Mindenmás

Kődobálás, létrára mászás, bunyó hangulat a határon – így próbált határsértők egy csoportja Röszkénél bejutni

Kődobálás, létrára mászás, bunyó hangulat a röszkei határon, így próbált nem sokkal éjfél után határsértők egy csoportja bejutni az országba, de a rendőrök feltartóztatták őket, három külföldi személyt elő is állítottak, ellenük hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás is indul az ügyben.

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Képünk illusztráció.

Éjszaka ugyanis mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél, majd a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrákon megpróbáltak felmászni a határkerítésre és bejutni Magyarország területére. A rendőröket kövekkel dobálták meg, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

A rendőrök az erőszakos határátlépési kísérleteket többször is megakadályozták, és előállítottak három külföldit, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb