Sport

Fájó betli: az első félidő döntött a SZVSE – Monor derbin

Több volt ebben a meccsben előzetesen, de Monor SE megóvta idénybeli hibátlan statisztikáját a tabellán aktuálisan mögötte rostokoló gárdákkal szemben. A nagyarányú (1:4) vendéggyőzelem nem a teljes meccs képét vetíti elénk. A kudarcok élezik meg igazán a bevethető erősségeket a jövőre nézve.

Fotó: szegedivasutasse.hu

A mérkőzés a megye I-es Mórahalom – SZVSE II találkozóhoz hasonlóan a tragikus hirtelenségű SZVSE – nevelésű Udvari Szabolcsra történő megemlékezéssel indult. A előjelek nem voltak túlságosan jók a mérkőzés előtt, ugyanis fontos játékosok váltak játékra képtelenné: Leindler, Beretka és Tóth sem tudott pályára lépni. Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést és az első félidőről mindenképpen elmondhatjuk, hogy az a vendégeké volt: ők irányították a játékot, ami a 21. perctől már gólban-gólokban csúcsosodott ki, sőt Tóth Ádám Sándor negyed óra leforgása alatt gyakorlatilag egymaga eldöntötte a három pont sorsát mesterhármasával: a 36. percben az mérkőzés állása már 0-3 volt. A második játékrészben sikerült rendezni sorainkat és több óriási helyzetünk is volt, de a 79. percben újból a Monor volt eredményes Nascimento de Oliveira révén (0-4), melyre Pócs Tamás 88. percben lőtt tizenegyes-gólja már igazán csak szépségtapasz volt. “Mindent összefoglalva a Monor megérdemelte a győzelmet, mert a meccs azon részében, amelyben uralta a mérkőzést, kihasználta az adandó helyzeteit, míg mi a második félidőben erre nem voltunk képesek. A bajnokság még hosszú, semmi nincs veszve, de nyilván ahogy megyünk előre, egyre nehezebb lesz kiharcolni majd a célunkat, a bennmaradást” – tájékoztatott Friesz Zsolt.

Szegedi VSE – Monor SE 1-4 (0-3)
NB III-as bajnoki mérkőzés, Közép-csoport, 12. forduló
2020. október 4. (vasárnap) 15:00
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum
Játékvezető: Kovács Tamás, asszisztensek: Zahorecz Roland és Vrbovszki Pál
Szegedi VSE: Nagy, Kormányos, Csamangó, Papp, Pócs D., Pócs T., Ondrejó, Fülöp, Busa, Csanádi, Hatvani
Cserék: Csanádi helyére Kelemen V. (46′), Fülöp helyére Dóra (46′), Ondrejó helyére Jurcsek (46′) és Busa helyére Bakó (78′)
Vezetőedző: Kelemen Balázs
Monor SE: Bozsó, Kovács, Karacs, Annus, Farkas, Pintér, Huszty, Erős, Vékei, Tóth, Nascimento De Oliveira
Cserék: Vékei helyére Harangos (66′), Farkas helyére Lettner (72′) és Tóth helyére Szabó (76′)
Vezetőedző: Tamási Zoltán
Gólszerzők: Tóth Ádám Sándor (Monor) 21′, 33′ és 36′, Fábio Nascimento de Oliveira / “Fábio NDeo” (Monor) 79′ és Pócs Tamás (SZVSE) 88′
Sárga lapok: Papp Ádám Tibor (SZVSE) 12′, Pócs Dániel (SZVSE) 63′, Tóth Ádám Sándor (Monor) 76′, Karacs Dániel (Monor) 85′, Lettner Lóránt László (Monor) 88′ és Kormányos Kolos (SZVSE) 93′

Nincs könnyű helyzetben a gárda, de a negatív periódus is egy lehetőség az eddig talonban tartott, rejtett lehetősége kiaknázására. A szegedi vasutasok tolnai túrájáról a múlt héten már beszámoltunk:

Forrás: szegedivasutasse.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb