Sport

A biztonságos futásé volt a főszerep a SPAR Maraton tömegrendezvényén

Miközben már elindult a nevezés a PICK Virtuális Futásra, a “nagytestvér épp ma “élőzött“: megrendezték hazánk legnagyobb maratonját. Budapest Sportiroda teljes mértékben betartotta és betartatta a hatóságok által előírt vagy ajánlott egészségügyi óvintézkedéseket, csak tünetmentes futók indulhattak, mindenkinek arcmaszkot kellett viselnie és testhőmérséklet-mérésen kellett átesnie, mielőtt belépett volna a versenyzónába.

A TAVALYI MEZŐNY HARMADA INDULT EL, EGYIK NEMNÉL SEM TÖRTÉNT CÍMVÉDÉS

A versenyen az utóbbi években megszokott létszám harmada tudott indulni mindösszesen: férfiaknál Csere Gáspár 2:17:43 – as, míg a nők mezőnyében Szabó Tünde 2:43:39 – es időeredményével szakította át elsőként a célszalagot, és nyerte a vasárnap rendezett 35. Spar Budapest Maratont. Az esemény a klasszikus táv honi országos bajnoksága is volt egyben. A férfiaknál és a nőknél sem jött össze a címvédés: a tavalyi bajnok Jenkei Péter ezúttal második lett a 2018-as győztes Csere Gáspár mögött, a női címvédőként fémjelzett Gyurkó Fanni pedig idén nem indult. A hagyományos viadalon ezúttal is több távon indulhattak a futók. A mezőny a megszokott 30 ezres létszámnak ezúttal a harmada volt, de így is mintegy húsz országból érkeztek az indulók. A rajt minden esetben kisebb, néhány száz fős csoportokban zajlott.

EREDMÉNYEK:
    férfiak:

1. Csere Gáspár (BEAC) 2:17:43 óra
2. Jenkei Péter (Vasas SC) 2:20:
3. Nagy Péter (klub nélküli) 2:33:24


 nők:

1. Szabó Tünde (PVSK) 2:43:39
2. Ménes Anita (Tiszakécske VSE) 2:47:32
3. Virág-Erdélyi Zsófia (UTE) 2:49:45

Jövő héten három napon keresztül lehet beküldeni a futóapplikációs eredményeinket a PICK Virtuális Futóversenyéről, ahol a “nagytestvérhez” hasonlóan több távon is megmérettethetjük magunkat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb