Mindenmás

Hol a maszkod?? Balhé egy pesti trolin a járvány miatt

Akár csak egy átlagos összezörrenés az 5 – ösön, “lépésben” a hídon át. Maszkviselés miatt balhézott egymással egy szintén vétkes sofőr és kérdőre vont utasa a budapesti trolibuszon. Pszichológusok is megerősítették, hogy az emberi lelkiállapot romlásához leginkább a bizonytalanság, a kilátástalanság vezethet, márpedig a koronavírus – járvány kitörése óta ez életünk mindennapos kísérője.

Az első hullámban tapasztalható bezártság is számos problémát hozott a felszínre, majd a pandémia okozta gazdasági válság ezt csak tovább fokozta, és a második hullám már valósággal sokkolta az embereket. Ezt erősíti meg az a videó is, amely az egyik budapesti trolin történt esetet rögzít. Az egyik utas keveredett vitába a jármű sofőrjével.

https://www.youtube.com/watch?v=Un0OcJP1Ggc&feature=emb_title

A szóváltás előzménye az lehetett, hogy az utast maszkviselésre szólították fel, ám ő ugyanezt kérte számon a sofőrtől. A kiboruló férfi láthatóan rendkívül feszült, még a jármű rongálásával is fenyegetőzik, és többször emlékezteti a járat sofőrjét, hogy neki miért nem kell maszkot viselnie, ha a boltokban, üzletekben vagy éppen a vendéglátóhelyeken ez kötelessége a dolgozóknak.

A járvány miatt fennálló új helyzet valóban nem könnyíti meg az amúgy is feszült tömegközlekedők helyzetét, egy – egy nagyobb dugó, vagy éppen egy lerobbanás által születő horribilis időveszteség is pattanásig feszítheti az idegeket. Nem kell messzire menni az utóbbiért:

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb