Kikapcs

Közel ezren voltak kíváncsiak az idei Múzeumok Őszi Éjszakájára Szegeden

A pandémia sem tartotta vissza a város műkedvelő közönségét a Múzeumok Őszi Éjszakájától: a fokozatosan gyarapodó nézőszám csaknem elérte az ezer főt a végelszámolásnál. Szombaton 17 és 23 óra között folyamatosan érkeztek a látogatók a Móra – múzeumba és a Várba. A meghitt panoráma okán is a legnépszerűbb a tetőkilátó és a csillagles volt, de az eredetileg a bezárt Fekete Házban megrendezendő detektív játék is kellő izgalmat hozott az éjszakába.

SZIGORÚ BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK MELLETT MARADANDÓ ÉLMÉNY

Komoly érdeklődéssel zajlott le a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakája a járványügyi szabályok betartása mellett. A bezárt kiállítótermeken túl a Móra Ferenc Múzeumban és a Várban szombaton este 17 és 23 óra között összesen közel ezren fordultak meg. A rendezvény legnépszerűbb programja a csillagles volt az új tetőkilátón: folyamatosan érkeztek a kíváncsi látogatók, akiket csillagászok vártak izgalmas csillagászati érdekességekkel. Mindkét épületben kellett nyomokat keresni a detektívjáték során, mely a családosok és a fiatal látogatók körében volt a legnépszerűbb. Móra Ferenc táskájához kötődött a rejtély, melyet nagyon sok látogató sikeresen teljesített az este folyamán. Sokan vettek részt a Munkácsy felolvasó esten, a csillagászati előadásokon és a tárlatvezetéseken is.

SZEGED365 FOTÓRIPORT A HELYSZÍNRŐL

Az extravagáns eseményen Szabó Dávid fotóriporterünk is ott járt, aki a Máté Bence fotóival megspékelt természettudományi tárlattól kezdve az éjszakai csillaglesig mindent körbefotózott. Imádtuk! És Te? Íme a tegnap esti fotóink:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb