Sport

Szerbia-Magyarország 0-1: az újonc Könyves gólja három pontot ért Belgrádban

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Szerbia vendégeként vasárnap a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. A találkozó egyetlen gólját az újonc Könyves Norbert szerezte a 20. percben.

Marco Rossi együttese – amely csütörtökön Bulgária otthonában nyert Európa-bajnoki pótselejtezőn – a negyedik fordulóban jövő szerdán a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz.

A magyar válogatott nem látványosan, de szervezetten futballozott az első félidőben, ráadásul elöl az újonc Könyves Norbert harciasságának köszönhetően a félidő közepén a vezetést is megszerezte. A szerbek játékából teljesen hiányzott az átütő erő, így Gulácsi Péternek – aki az oroszok elleni találkozón már nem állhat a kapuba, mert vissza kell térni klubjába a karanténszabályok miatt – nem volt nehéz dolga.

Fotó: delhir.info

A hazaiaknak a fordulást követően sem volt sok kedvük futballozni, és nem sok veszélyes helyzetet alakítottak ki a félidő első felében. Ellenben a magyarok a csereként pályára lépő Holender Filip révén eldönthették volna a három pont sorsát, de a támadó hibázott. Negyedórával a vége előtt aztán a hazaiak a kapufát találták el, de ennél közelebb nem jutottak a gólhoz később sem, hiába mozgósítottak nagyobb energiákat az egyenlítésért.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb