Kikapcs

Lefújták a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, a szegediről még nincs hír

A koronavírus-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár – írja közleményében a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). A szóban forgó esemény az első idei, hivatalosan is törölt adventi rendezvény. A Szegedi Karácsonyi Hetek című rendezvénysorozat Széchenyi és Dóm téri vásárairól még nincs hír.

A BTFK KÖZLEMÉNYE AZ ÜGYBEN

“A koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. A fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve azt a felelős döntést hozta meg a cég vezetése, hogy az idei vásár a járványhelyzet miatt elmarad, tekintettel arra, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné” – hangsúlyozta közleményében a BFTK. Hozzátették, a járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéssel készülnek, és szigorítják a hasonló jellegű rendezvények megtartását.

A különféle online fórumokon rögtön megindult a komment-cunami, melyek között rengetegen azt feltételezik a döntés mögött, hogy a külföldi vásárlók elmaradásával szimplán nem lenne kifizetődő megtartani az eseményt. Az előző gondolat mellett felmerül az emberben kérdés: mennyivel veszélyesebb szabad ég alatt ajándékot vásárolni, mint egy fedett shopping centerben?

SZEGEDEN MÉG BÁRMI LEHETSÉGES

A Vörösmarty téri adventi vásár az első és eddig az egyetlen törölt esemény a hazai, karácsonyi nagyrendezvények sorában. A november végétől az ünnepekig tartó Szegedi Karácsonyi Hetek tavaly nagyot ment, a Széchenyi téri Szeged Eye – nál kígyózó sorok álltak hétvégenként és hosszú évek után a Dóm téren is egészen klassz nyüzsgés volt. Hogy mi lesz a szegedi eseménysorozat sorsa, még nem tudni, a szervezők még sem a megtartásról, sem a törlésről nem kommunikáltak. A rendezvényt tradicionálisan október elején-közepén szokták bejelenteni, tehát lassan dönteniük kell. Természetesen rájuk írtunk, amint érkezik válasz a rendezvény sorsa kapcsán, azonnal jövünk vele!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb