Közélet

Szeged365 fotóriport: hamarosan kész a Roosevelt téri játszótér, indul a múzeum előtti óriásszökőkút tesztüzeme

Napokon belül indul a Móra Ferenc Múzeum előtti óriásszökőkút tesztüzeme, hamarosan kész a Roosevelt téri játszótér és a Stefánia, sőt arra sem kell már sokat várnunk, hogy újra birtokba vehessük ikonikus tereinket, hiszen a munkálatok már a finishez közel járnak. A beruházások során több mint másfél milliárd forintból újul meg a Móra Ferenc Múzeum környezete, a Stefánia zöld területei, a Móra-park és a Roosevelt tér. Török Kornél kollégánk körbefotózta nektek az épülő tereket, kukkantsatok be képeivel egy kicsit a kulisszák mögé.

A Móra Ferenc Múzeum felújítása 1,3 milliárd forintba került, ebből 899 millió forint érkezett TOP pályázatnak köszönhetően, a maradék 500 milliót pedig önerőből fizette ki a város. A környező részek további 850 millió Ft uniós támogatásból és 710 milliós városi finanszírozásból valósultak meg.

Fotó: Török Kornél, szeged365.hu

Napokon belül elindul a Móra Ferenc Múzeum előtti óriásszökőkút tesztüzeme: igazán egyedülállónak ígérkezik, ugyanis ez lesz Magyarország második legnagyobb szökőkútja. A beruházás során víztakarékos óriásszökőkutat tettek a régi helyére, 110 fúvókával és fényjátékra is képes lámpákkal, feszített víztükörrel, amiben tükröződni fog a múzeum épülete. Emellett a Móra park is szépül, lépcsőzetes padsort is építenek a szökőkút mellé, plusz a szobrokat előnyösebb, jobban látható helyekre tették át.

A Roosevelt tér is hamarosan megújul, itt már csak a kertészeti munkák vannak hátra, ezenkívül padokat helyeznek ki, és már kész is a város egyik kedvenc játszótere.

A Stefánia pedig teljesen kizöldül majd, 4200 cserjét, 1200 virágot és 8 fát ültetnek ki, az aktív pihenés kedvelői örömére pedig hamarosan egy szabadtéri kondipark is helyet foglal a Tisza parti parkban.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb