Mindenmás

Döntött a pénzügyi bizottság: ingatlanokat passzol el az IKV, záportározó épül a Liliom utcában

Záportározó épül a Liliom utcában, tizenegy lakást és egy üzlethelyiséget értékesít az IKV Zrt., illetve nem lakáscélú ingatlanokat is bérbe adnak majd a belvárosban, így döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén.

Tizenegy lakást és egy üzlethelyiséget értékesít az IKV Zrt. Az ingatlanok a Dugonics és a Mars tér, valamint a Nemes takács utca, illetve a Kárász utcán és az Alföldi utcában és környékén találhatók, értékük pedig 5 és 13 millió forint között mozog. Az üzlethelyiség pedig a Takaréktár utca 6. szám alatt lévő, pinceszinten található.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A felsorolt ingatlanok mellett akad olyan is, amelyeket a társaság bérbe kíván adni. Ezek a Tápai utca 5. és a Cserzy Mihály utca 3-5. szám alatt találhatók és olyan, rendszeres jövedelemmel rendelkező fiataloknak ajánlották őket, akik a nyár folyamán meghirdetett pályázat minden feltételének, a már említett mellett megfeleltek. Ám ilyenre a beérkező négyből csak kettőre volt példa. Ez pedig azt jelenti, hogy egy lakás továbbra is üresen áll, amire újra lehet pályázni. Ez a Tápai utca 5. szám alatti ingatlan.

A szerdai ülésen emellett az is kiderült, hogy záportározó épül a Liliom utcában Szegeden. A munkálatokat a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt. végzi majd el annak érdekében, hogy a csapadékvíz-elvezetése egyszerűbb legyen. A beruházás közel 13 millió forint lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb