Gasztro

Korlátozások nélkül és sok újdonsággal reagált az új esküvői kihívásokra a Szálka

Az biztos, hogy alaposan felborította a házasodó párok életét a koronavírus, jó pár rendezvényt későbbi időpontra halasztottak, ugyancsak sokat pedig újratervezés után, szűkebb körben tartottak meg. De az is biztos, hogy a szerelemnek egy járvány sem szabhat határokat, főleg nem a Szálka Halászcsárda rendezvénytermében, ugyanis erre a helyszínre nem vonatkozik a 23 óráig tartó korlátozás. Megkérdeztük, hogy mivel várják még a házasulandó fiatalokat.

A műfaj egyik feltörekvő képviselőjét, a Szálkát kerestük meg, hogy utánajárjunk, mi a helyzet Szegeden házasságfronton. Az impozáns tiszai kilátással bíró, elegáns, loft stílusú étteremben megtudtuk, hogy ma már külön figyelmet kell fordítani arra, hogy egy rendezvényhelyszín egy időben csak egy eseménynek adjon otthont. Egy esküvő igazi meghitt családi esemény, ezért nagyon fontos, hogy a rendezvényterem mindenben önálló legyen. A Szálkában például külön bejárat, mosdó blokkok és pult várja a vendégeket.

“A Szálka 200 fős társaságot tud egy teremben vendégül látni, de ha extra helyszínként a csárdát is bevonjuk, akkor 250 főt is le tudunk ültetni, természetesen úgy, hogy az ünneplő vendégseregnek nem kell semmin sem osztoznia másokkal.” – mondta el a Szálka üzletvezetője.

NEMCSAK HELYSZÍN

Az új helyzet persze új kihívások elé állította a szegedi vendéglősöket is. A Szálka például tavasz óta nemcsak rendezvényhelyszínként áll az ifjú pár rendelkezésére, hanem egy 25 fős csapat dolgozik azon, hogy esküvőszervező szolgáltatást is nyújthasson a házasodni tervezőknek, természetesen ingyen. A fejenként 16 000 forintos esküvői csomag a a Szálka hangulatos rendezvényterme mellett tartalmazza a svédasztalos vacsorát, az éjféli terítést és a korlátlan italcsomagot, de az ár része még a projektor és a diszkó minőségű hangtechnika is.

“A Szálka egy családbarát étterem, ahol akadálymentes mosdó, gyermeksarok és külön baba-mama szoba és komplett játszósarok is a vendégek szórakozásának szolgálatában áll, ha szükség van rá.” – emelte ki az üzletvezető.

Korábban még extrának számított, de ma már szinte alapbeállítás a kihelyezett polgári szertartás, én például a napját sem tudom pontosan, mikor jártam utoljára házasságkötő teremben, és természetesen a boldogító igent minden érvényességi feltétellel együtt ki lehet mondani a Szálkában is. És ami még jó hír: a lagzikra már nem érvényes az este 23:00 órás zárás, így egy igazi szegedi menyegzőn mehet a buli hajnalig!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb