Gasztro

Te tudod mi az a bubble tea?

Amikor először rávettek arra, hogy kóstoljam meg a Bubu Teát, felvont szemöldökkel néztem, hogy miről is van szó: üdítőt vagy teát kell megkóstolnom, ezt most inni kell vagy enni, és különben is, mik azok a fura, színes golyók a pohár alján? Első próbálkozásra nagyon bejött ez a különleges ital, bár még mindig nem tudtam, mi is van a pohárban. Utánajártunk, mi is az új őrület, mi az a bubble tea.

Augusztusban lett egy éves Szeged egyetlen Bubble teázója, a plázában üzemelő Bubu Tea. A márka eredetileg Budapestről indult, és az elnevezés is egy szójátékra építve a főváros, valamint a buborék angol megfelelőjének az összeillesztéséből született meg. Oké, de mi van benne?

Eredetileg tajvani móka volt a bubble tea, amit kezdetben tápiókából, tejből és barna cukorból készítettek, de ma már elég széles repertoárt kínál a fogyasztóknak: alapbeállításnak számít a különböző ízesítésű zöld és fekete tea, és a különlegességet szeretőknek jó hír, hogy létezik matcha alapú is, de a krémesebb ízvilágra vágyók tejes italokat is kérhetnek. Az elnevezés, azaz bubble sem az ízletes gyümölcssziruppal töltött topping (gyümölcsbuborék) miatt alakult ki, hanem arra emlékeztet, hogy a tea készítése során, az összerázásnak köszönhetően, buborékok képződnek az ital felszínén.

SAJÁT ÍZEKET KOMBINÁLSZ

Ha egy szóban össze kellene foglalni, hogy mitől olyan jó érzés Bubu Teát inni, akkor a kreativitásra gondolunk. A Bubu Tea lényege, hogy te magad állítod össze az italod kezdve ott, hogy kiválasztod az alapot, meghatározod, hogy hűsítő vagy melegítő élményre vágysz, és az így kapott innivalót megbolondíthatod annyiféle gyümölcssziruppal töltött golyócskával és/vagy zselével, amennyivel csak szeretnéd.

Az almától az áfonyán és a kék szőlőn át a kókuszig minden ízvilágot párosíthatsz szintén tucatnyi másik finomsággal, az pedig csak rajtad múlik, hogy inkább édes vagy fanyar lesz a végeredmény. Természetesen vannak szezonális, egyedi ízkombinációval jelentkező teák, most októberben például a Halloween kiadású BooBoo Tea hasít.

A szegedi üzlet a Szeged Pláza közepén található, 10 órától várják a teázni vágyókat. Viszont, ha az otthonunkban akarjuk élvezni a bubble tea élményét,  jó hír, hogy már nemcsak a plázában találkozhatsz vele, hanem házhoz is szállítják Szegeden belül, a Wolt segítségével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb