- Hirdetés -
3 C
Szeged
2020, november 27., péntek

- Hirdetés -
Kezdőlap Mindenmás Fuldokolnak a kedvelt szegedi nyaralócélpontok: több város bezárta iskoláit Montenegróban

Fuldokolnak a kedvelt szegedi nyaralócélpontok: több város bezárta iskoláit Montenegróban

Szeptember óta az elharapódzó járvány miatt folyamatos a vörös zóna a Balkán ékszerdobozában: öt montenegrói városban hétfőtől bezárják az iskolákat, az óvodákat és a vendéglátóhelyeket, valamint éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be, mert a koronavírusos megbetegedések száma kritikus méreteket öltött – közölte a montenegrói közegészségügyi intézet vezetője.

MONTENEGRÓBAN ELÉRTÉK A LÉLEKTANI HATÁRT

 Budván, Ulcinjban, Cetinjében, Kolasinban és Zabljakon a fertőzöttek aránya százezer lakosra nézve meghaladja a nyolcszázat, így szigorú korlátozásokat kell bevezetni – hangoztatta Boban Mugosa, aki hozzátette, hamarosan Podgoricában is kijárási tilalmat vezethetnek be, a fertőzöttek száma ugyanis fokozottan növekszik a fővárosban is. A Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – szombatról vasárnapra 2740-nel nőtt az igazolt fertőzöttek és kilenccel a halálos áldozatok száma.

KÖRKÉP: A BALKÁNON IS KÜSZKÖDNEK A LEVAKARHATATLAN VÍRUSSAL

A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 227-tel 35 946-ra, Koszovóban 148-cal 16 745-re, Észak-Macedóniában 594-gyel 23 226-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 716-tal 33 547-re emelkedett. Montenegróban 146 új fertőzöttet regisztráltak, de a németországi laboratóriumokból kapott – korábban elküldött leletekből származó – eredményekkel együtt végül további 909-cel 15 427-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Szerbiában az utóbbi 24 órában kettővel 774-re, Észak-Macedóniában hárommal 824-re, Bosznia-Hercegovinában eggyel 989-re, Montenegróban pedig hárommal 231-re emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma. Koszovóban az utóbbi napon nem halt bele senki a Covid-19 betegség szövődményeibe, így a halálos áldozatok száma 652 maradt.

LATIN CSENDÉLET

Nem is olyan régen, még arról kaphattunk hírt, hogy az olasz Genovában a teljes utcai nyüzsgő életet némaságra kötelezik, ugyanis a rendre hevesen gesztikuláló, és dallamos közlésekkel élő olaszok ilyen úton nagyon meggyorsíthatják az amúgy is sebesen terjedő fertőzés útját. Mint a körkép mutatja, a Balkánon sem jobb a helyzet, így ha esetleg van Montenegróban, Horvátországban élő olvasónk, aki szívesen megosztaná jelenlegi tapasztalatait, ne fogja vissza magát:

Leszel a tudósítónk? Közlekedési vagy egyéb, a többi olvasót érintő infód van? Elcsíptél egy látványos viharfelhőt Szeged felett? Küldd el az általad látottakat szövegben, képben vagy videóban és nyerd meg a Szeged365 Paparazzi játék heti nyereményeit! A beküldött anyagokat Facebook üzenetben vagy az [email protected] mail címre várjuk!

Forrás: mti.hu

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -