Mindenmás

Embercsempészet és hamis útlevelek miatt tartóztatott le egy szerb férfit a Szegedi Járási Ügyészség

Letartóztatásban a szerb embercsempész a Szegedi Járási Ügyészség indítványára, aki három koszovói állampolgár csempészésében működött közre, emellett felelnie kell közokirat – hamisítás vádja miatt is, mivel hamis útlevelekkel kereskedett.

A megalapozott gyanú szerint a férfi október 15-én, éjfél után vett fel az általa vezetett személygépkocsiba három koszovói állampolgárt, miután azok illegálisan léptek be Magyarország területére. A gépkocsiba való beszállás után a gyanúsított mindegyik illegális határátlépőnek, darabjáért 500 euró ellenében, átadott egy más nevére szóló szerb útlevelet. Ezt követően a gyanúsított az egyik autópálya melletti hotelben szállást foglalt részükre, ahol már ezeket az útleveleket használták fel a bejelentkezés során.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

A gyanúsított megállapodott abban is a koszovói állampolgárokkal, hogy rövid idő múlva visszamegy értük és tovább szállítja őket. Időközben azonban a helyi rendőrök intézkedtek a koszovói férfiakkal szemben, amelyet a gyanúsított észlelt és megkísérelte Magyarország területét elhagyni. A határátlépés során a gyanúsítottat elfogták és megtaláltak nála a cipője talpába elrejtve további két szerb útlevelet is.

Fotó: police.hu

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést nyújtottak be.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb