Sport

Bővült a Szeged-Csanád GA együttműködő egyesületek sora – a SZEOL is csatlakozott

Idén nyáron, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetésével jött létre az az összefogás, amit a Dél-Alföld labdarúgásáért öt klub hozott létre. Mostantól a SZEOL SC is a partnerek között szerepel.

A kezdeményezést, melynek célja, hogy eredményesebbé tegye a Dél-alföldi régió labdarúgását szerződéssel pecsételték meg a klubok. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében, a korábbi 45 MLSZ Alközpontot átalakítva, tervezetten 30-32 Tehetségközpontokat hoz létre a Szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kaphat, vélhetően bekerülünk a Tehetségközpontok közé.

Fotó: Lévai Ferenc, sajtófőnök, SZCSGA

Ebbe az irányzatba illeszkedik az az együttműködés, amely a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indult meg, idény nyáron.

A szerződés lényege rövid távon az utánpótlás erősítése, hosszabb távon pedig a régió felnőtt labdarúgásának magasabb szintre emelése. A legfrissebb új csapattaggal, a SZEOL-lal, most kötött szerződést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Halkó Pál, ügyvezető, SZEOL SC: “Sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Szeged egy nagy város. Mai, európai mértékkel nézve, ez egyáltalán nem így van. Megérett a helyzet arra, hogy városunkban egy klub – ez esetben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia –  infrastruktúrája, gazdasági háttere révén a labdarúgásban hazai szinten a legmagasabb célokat tűzhesse maga elé. Mi, mint a városban jó szakmai színvonalon működő utánpótlás klub, reményeim szerint – szigorúan kölcsönösségi alapon – segíteni tudjuk a legtehetségesebb játékosok felfelé áramlását úgy, hogy növendékeink a városban, nem mellesleg családi körben maradjanak. Ez a fő célkitűzés. Ugyanakkor fontos az is, hogy ha sportpályafutásuk nem a hivatásos irányt veszi, vissza tudjanak térni hozzánk, a labdarúgás hátországába és a sportolás mellett tudjanak tanulni.”

Dr. Emődi Sándor ,ügyvezető, Szeged-Csanád Grosics Akadémai: “Egyesületünk a kezdetektől nyitott volt és törekedett is a jó viszony kialakítására a régió klubjaival. A jelenlegi formában keretet és lendületet is kap a partnerség, amivel klub csak nyerhet.”

Halász László, utánpótlás szakmai vezető, SZCSGA: “Mindenképp egy nagy múlt, komoly partnert nyertünk meg az ügynek a SZEOL SC-vel. Bízom benne, hogy a közös projekt, amit minden érintett fél kölcsönösen elfogadott, stabil marad és hosszútávon gyümölcsöző lesz.”

Őze Tibor, szakmai tanácsadó, SZCSGA: “Ez egy történelmi pillanat, aminek személyesen is nagyon örülök! Most teljessé válik az a partneri struktúra Szegeden és környékén, ami országosan is példamutató lehet.”

EGYÜTTMŰKÖDŐ KLUBBOK

Szeged-Csanád Grosics Akadémia,  SZEOL SC, Hódmezővásárhelyi FC (HFC),  Déli Aprók utánpótlás és felnőtt Futball Club (DAFC), Foliaplast-Bordány SK, Algyői SK

Forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia hivatalos Facebook oldala

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS FŐBB PONTJAI

– Közös utánpótlásnevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében

– Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson

– Közös, belső edzőképzések

– Közös tornák lebonyolítása

– U-19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt csapatába vagy a partner egyesületek valamelyikébe

-Közös részvétel Európai Uniós és hazai projektekben

Forrás: Lévai Ferenc, sajtófőnök, SZCSGA

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb