Közélet

Napi összefoglaló: meghosszabbított törlesztési moratórium, egyre több a középkorú beteg

A kormány hivatalosan is meghosszabbította 2021. június 30 – áig a törlesztési moratóriumot a pénzügyi nehézségekkel bíró társadalmi csoportoknak. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint egyre több a középkorú beteg, és a tömegrendezvények mellőzésére hív fel. Ismét fogadnak betegeket Szegeden a Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán, és a Belgyógyászati Klinikán. Az elmúlt 24 órában 38 – an vesztették életüket, és már 197 beteget ápolnak lélegeztetőgépen.

HIVATALOSAN IS MEGHOSSZABBÍTOTTÁK A TÖRLESZTÉSI MORATÓRIUMOT

Az Országgyűlés kedden 2021. június 30-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt bevezetett, szegedieket is érintő, törlesztési moratóriumot egyes kiemelt társadalmi csoportoknak és pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozásoknak.

FERTŐTLENÍTÉSRE HIVATKOZÓ CSALÓKRA, ÉS A TÖMEGRENDEZVÉNYEKTŐL VALÓ TARTÓZKODÁSRA HÍVTÁK FEL A FIGYELMET AZ OP TÁJÉKOZTATÓJÁN

Egyre több a 40 és 49 év közötti, illetve 65 év feletti koronavírus-fertőzött – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

ISMÉT FOGAD BETEGEKET A BELGYÓGYÁSZATI KLINIKA ÉS A KARDIOLÓGIAI KÖZPONT

Megszűnt a felvételi zárlat, és ezáltal ismét fogadnak betegeket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán.

ROHAMOSAN NŐ A KÓRHÁZI KEZELÉSRE SZORULÓ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 989 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1211 főre emelkedett, 14 637-en pedig már meggyógyultak. 1960 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb