Sport

Októberi csúcsforgalom a SZEDEÁK háza táján: tíz nap alatt három meccs vár a fiúkra

Két tükörsima győzelem után a Falco otthonában hosszabbításos meccsen maradt alul az idényt remekül kezdő SZEDEÁK (93:95). Erőltetett menet következik: holnap hat órakor a somogyi dombok várják a kékeket a Kaposvár ellen. Október 27 – én az Oroszlány érkezhet Újszegedre egy elmaradt találkozó keretein belül, míg október 31 – én a DEAC csapatával, ugyancsak itthon zárhatják a srácok a havi penzumot.

A SZEDEÁK A KEDDI MECCS ELSŐ SZÁMÚ ESÉLYESE

A SZEDEÁK keddi ellenfele meglehetősen átalakuló csapatszisztémával bír idén, az őskövületnek számító Hendlein Ronca mellett négy délszláv, és két amerikai légióssal kísérletezik a pozíciós játékokból bontakozó lerohanásokra alapozó gárda. Eddigi három meccsükön egyetlen sikert arathattak a Jászberény ellen (79:64), míg a Kecskemét (90:97), és a Körmend otthonából is relatíve sima zakóval (72:93) kellett távozniuk. Az amerikai Rivers – Hendleinnel együtt – komoly kihívás elé állíthatja a szegediek nagyembereit, a festék dominanciája pedig kulcsfontosságú lehet ezen az idegenbeli meccsen is. A Milisavljevic – Jukic – Sinovec – Krnjajski kvartett meglehetősen hektikusan muzsikált az eddigi meccseken, de Fekete Ádám edző fiai nagyon fogadkoznak: javítanak a Körmend elleni csúfos betli után. A derbi külön pikantériáját adja, hogy a somogyiaknál fog pályára lépni a Szeged saját nevelésű játékosaként jegyzett Révész Ádám, valamint a tavaly még a kékeknél irányító MO Curry, és a bedobó Milisavljevic. Azonban a meccs esélyesének a jelenlegi körülmények figyelembevételével a SZEDEÁK számít, a fiúk a Szombathelyen bemutatott egységes játékukkal ezt az igen nehéznek ígérkező idegenbeli meccset is behúzhatják.

EDDIG KÉT GYŐZELEM A HÁROM TALÁLKOZÓBÓL, CSAK A CÍMVÉDŐ FALCO ELLEN KAPITULÁLTUNK

Két siker után önbizalomtól duzzadva indultak neki a fiúk az Arena Savaria bevételének, és a harmadik negyedig egymást felülmúlva építettek ki 10 pontos előnyt (52:62). Az idegek harcában a hazaiak összekapták magukat, és végül hosszabbításos győzelmet arattak a parázs összecsapáson (95:93).

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb