Mindenmás

Készülj – ma éjjel már egy órával többet aludhatsz!

Készülj – ma éjjel már egy órával többet aludhatsz! Hajnali 3:00 órakor ugyanis 2:00 órára vissza kell állítani az órákat, amivel útjára indul a téli időszámítás.

NA DE: TÉNYLEG KÁROS MINDEZ?

Az elmúlt időszak kutatásai rávilágítottak arra, hogy az órák állítgatása bizony káros hatásokkal is járhat, és nem mellesleg az emberek jelentős része az egészet úgy utálja, ahogy van. Az EU politikusait feltehetően ez utóbbi győzhette meg igazán, hiszen amikor felmérték az uniós közvéleményt, rögtön kiderült, hogy durván a polgárok 84 százaléka eltörölné ezt az egészet. Nem csoda, hogy végül az Európai Parlament a tavaszi és őszi, egy órás óraátállítás 2021-től kezdődő eltörlése mellett döntött 2019 márciusában.

Fotó: egeszsegkalauz.hu

LEHET, HOGY ERRE IDÉN KERÜL SOR UTOLJÁRA?

Az Európai Parlament a tavaszi és őszi óraátállítás 2021-től kezdődő eltörlése mellett foglalt állást korábban. Az Európai Unió tagállamaiban egyelőre halasztódik a döntés, így Magyarországon sem dőlt még el, hogy végül a nyári vagy a téli időszámítást választjuk, ugyanakkor sokan az utóbbi mellett érvelnek- írja a portfolio.hu.

Te melyiknek örülnél jobban?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb