Kikapcs

Szeged365 fotóriport: október 23. az ópusztaszeri kincsek között

Most is nagy volt az érdeklődés az ópusztaszeri kincsek iránt, október 23-án is többen ellátogattak a Nemzeti Történeti Emlékparkba. A szegediek körében is közkedvelt objektumokat ezúttal Szabó Dávid kollégánk járta körbe, közben pedig lencsevégre kapott egy-két igazán sokatmondó gyöngyszemet az Alföldön elterülő létesítmény falai között.

AZ ALFÖLD KINCSES BÁNYÁJA, AMI 1982 ÓTA ÓRIÁSI ÉRDEKLŐDÉSRE TART SZÁMOT

A Nemzeti Történeti Emlékparkot 1982-ben hoztak létre a Csongrád-Csanád megyei Ópusztaszeren. Emlékművek, kiállítások, jurták, látogatóközpont és egy klassz kis gyógynövényház is megtalálható, a Szeged közelében elterülő helyen, ahol a legismertebb kiállított mű Feszty Árpád, A magyarok bejövetele című körképe.

Az Emlékpark kicsiknek és nagyoknak egyaránt kiváló kikapcsolódásra és tudásbővítésre biztosít lehetőséget az év minden szakaszában. Az objektum falai között megrendezett események, megemlékezések és rendezvények pedig mindig több tucat embert érdekelnek. Október 23-án is többen választották kirándulóhelyként a létesítményt, aminek a jó idő is kedvezett. Az őszi színekben pompázó park mellett a kiállítástok is garantálták az élményt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb