Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: ne zavarjon össze az óraátállítás, ezért fogod utálni a mai időjárást, Katy Perry szülinap

Valószínűleg velünk együtt te is átaludtad az óraátállítást, de hogy ne kerülj időhurokba, segítünk eligazodni a pontos idő kérdésében is, sőt azt is elmondjuk, kell-e vinned magaddal esernyőt, ha ki szeretnél mozdulni ma. A reggeli rántotta mellé mi már be is készítettük a legfontosabb vasárnap reggeli infókat, tarts velünk ma is!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Bianka, Blanka, Beniel, Bonifác, Bónis, Cserjén, Dafna, Dafné, Dália, Dára, Dária, Dárió, Dárius, Döme, Dömös, Fodor, János, Krizanta, Marcián, Margit, Mór, Móric, Réta – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Hajnalban 3 óráról 2 órára állítottuk vissza az órákat, kezdetét vette a téli időszámítás.
  • 195 éve született ifj. Johann Strauss osztrák zeneszerző, a “keringő király”, a Kék Duna keringő és A denevér szerzője.
  • 182 éve látta meg a napvilágot George Bizet a romantika nagy francia zeneszerzője, a Carmen komponistája.
  • 156 éve jött világra John Francis Dodge, az idősebbik autógyártó és milliomos Dodge-fívér. Horace és John Francis Dodge világéletükben elválaszthatatlan testvérek voltak, együtt voltak szegények, együtt lettek milliomosok, és közben mindvégig együtt dolgoztak iszonyú keményen. Először egy biciklikészítő céget hoztak létre, ennek nyereségéből pedig megalapították a Dodge Brothers gépgyártó műhelyt. Először az Oldsmobile cégnek készítettek autómotorokat és váltókat, később pedig közös üzletbe kezdtek az akkor még ismeretlen Forddal. Már a befutott Ford cég legnagyobb részvényeseiként alapították meg saját autógyárukat, 1914-ben elkészült első autójuk, és a cégek közt elsőként egy 61 oldalas kézikönyvet is mellékeltek a remek minőségű kocsikhoz.
  • 139 éve született Pablo Picasso, a XX. század festészetének egyik legnagyobb hatású egyénisége, a kubizmus egyik atyja.
  • 133 éve megszületett William Theodore Ronald Brailey angol zongoraművész, aki a Titanic fedélzetén az utolsó percekig játszott.
  • 124 éve Ferenc József felavatta a budapesti Iparművészeti Múzeumot.
  • 110 éve született Willy Higinbotham amerikai fizikus, atombombaszakértő, aki megalkotta az első videójátékot. Az első komputeren játszható játék 1958-ban készült, a neve Tennis for Two volt.
  • Ma ünnepli 76. születésnapját Kovács Kati, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas énekesnő, színésznő, aki nem lesz soha a játékszerünk.
  • 72 éves lett Glenn Tipton gitáros a Judas Priestből.
  • 64 szál gyertyát fúj ma el Matthias Jabs, a Scorpions gitárosa.
  • 65 éve bemutatták az első mikrohullámú sütőt.
  • 60 éve az akkor tizenhét éves Mick Jagger találkozott régi iskolatársával, Keith Richardsszal. Mindketten féltett rhythm and blues lemezeket szorongattak a hónuk alatt. A beszédtéma tehát adott volt, és ez egy életre megpecsételte a sorsukat: megalakult a The Rolling Stones.
  • 36 éves lett Katy Perry. Katheryn Elizabeth Hudson 1984. október 25-én született a kaliforniai Santa Barbarában. Két lelkipásztor középső gyermeke, dzsesszesített egyházi zenén nőtt fel, a templomi karban énekelt. Miután Steve Thomas és Jennifer Knapp leszerződtette a Red Hill Records-hoz, 2001-ben elkezdte felvenni első albumát (dzsessz-hangulatú egyházi keresztény számok), Katy Hudson címmel. 2004 októberében ő lett a Blender Magazin ‘The next big thing’je. Az egyik, Ballarddal írt száma, a Simple, később betétdala lett a The Sisterhood of the Traveling Pants című filmnek. 2006-ban együtt dolgozott a P.O.D.-vel. A zenei iparban nyíltan beszélt a küzdelmeiről. A dalai végül megnyerték a Virgin Records igazgatójának, Jason Flomnak a tetszését, aki a Capitol Music Group feje volt, és leszerződtették a kiadóhoz. Dalait gyakran játsszák az olyan zenei adók, mint a VH1 és az MTV.
  • 25 éve Erzsébet királynő lovaggá ütötte Cliff Richardot.

ESNI FOG VASÁRNAP

Tök jó idő volt egész héten, persze, hogy a hosszú hétvégére szürkül be minden. A vasárnap lesz a hét leghidegebb napja a sok-sok felhő és a vissza-visszatérő csapadék miatt mindössze 14-15 fokot mérhetünk majd napközben.

NE KERÜLJ IDŐHUROKBA: ÓRAÁTÁLLÍTÁS VOLT AZ ÉJJEL

Hajnali 3 óráról kellett 2 órára visszaállítani a vekkert, de ha te sem keltál fel emiatt hajnalban, akkor sincs baj. Ez a cikkünk pontosan 6:30-kor jelent meg, így hozzánk bátran igazíthatod az órádat!

ÍGY FŐZ SÖRT A SZEGED365

Na jó, igazából nem főztünk, hanem átugrottunk Hódmezővásárhelyre, és végigkóstoltuk a szomszéd vár kézműves sörfőzdéjének kínálatát két igazi kézilabda legendával, Zubai Szabival és Vadkerti Attilával. 10:00-kor ülj a gép elé, videóbeszámolóban hozzuk az eredményt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb