Mindenmás

Öt tűzesetnél és két balesetnél avatkoztak be a tűzoltók az elmúlt hétvégén Szegeden és környékén

Öt tűzesetnél és két balesetnél avatkoztak be a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem munkatársai az elmúlt hétvégén Szegeden és környékén.

TŰZHELYEN FELEJTETT ÉTEL OKOZOTT RIADALMAT SZEGEDEN

Tűzhelyen felejtett étel okozott riadalmat pénteken délelőtt Szegeden. Füstöt észleltek a lakók egy Olajos utcai társasházban. Egy első emeleti lakás konyhájában füstölt az étel. A szegedi tűzoltók visszahűtötték a forró edényzetet, majd átszellőztették a lépcsőházat. Senki sem sérült meg. Ugyanez okozta a bajt vasárnap reggel Szegeden, a Lomnici utcában. Egy földszinti lakásban csaptak fel a lángok, a tűz a konyhabútorra is átterjedt. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók fojtották el, nem sérült meg senki. 

KIGYULLADT EGY ELEKTROMOS KERÉKPÁR TÖMÖRKÉNYEN

Elektromos kerékpár égett egy tömörkényi családi ház melléképületében pénteken. Este riasztották a tűzoltókat, a csongrádi és a kisteleki egységek fojtották el a lángokat. A tűzesetben személyi sérülés nem történt. 

TŰZIFA KAPOTT LÁNGRA CSANYTELEKEN

Az udvaron tárolt tűzifa gyulladt meg szombaton hajnalban Csanyteleken. A főügyelet a szegedi, a kisteleki és a csongrádi egységeket riasztotta a helyszínre. A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a közeli épületekben. 

Fotó: MTI

VÍZ ÖMLÖTT EGY SZEGEDI LAKÁSBÓL

Ömlött a víz egy szegedi, lezárt lakásból szombaton éjjel. A nagy mennyiségű víz az alatta található irodahelyiséget áztatta. A tűzoltók a rendőrség kérésére nyitották fel az ingatlant, majd a hibás vezetéket elzárta. Nem sérült meg senki.  

BALESETEKBŐL SEM VOLT HIÁNY

Személyautóval karambolozott egy busz vasárnap reggel Szegeden, a Délceg utca egyik kereszteződésében. Az ütközés miatt a busz egy villanyoszlopot is kiütött a helyéről. A szegedi egység áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. 

A roncsok közé szorult annak az autónak a sofőrje, amely vasárnap este szenvedett balesetet. Mórahalom külterületére, az 5512-es útra riasztották a szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes egységeket. A tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a sofőrt, majd átadták a mentők munkatársainak. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem Igazgatósága

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb