Sport

Magabiztosan kezdte a szezont a szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Magabiztosan kezdte az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokság 2020–2021-es szezonját a címvédő Goodwill Pharma Tisza Tollas SE: előbb a Fehérvár, majd a Hajdúszoboszló ellen nyertek a hazai rendezésű nyitányon. A szegedieknél négy győztes meccsel mutatkozott be az ország legmagasabban jegyzett tollaslabdázója, Sárosi Laura.

Alig egy hónappal azután, hogy fennállása során először elhódította az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokság aranyérmét, újra pályára lépett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. A címvédő hazai környezetben kezdte a 2020–2021-es szezon alapszakaszát, az ellenfelek a tavalyi bronzérmes Fehérvár Badminton SE és a Hajdúszoboszlói TSE voltak.

Fotó: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

A bajnokcsapatból ketten hiányoztak: Febby Angguni, valamint a játékos-edző Dian Ayu Mayasari, aki a folytatásban az edzősködésre koncentrál. A helyükön a legmagasabban jegyzett hazai tollaslabdázó, a szegedi csapatban most bemutatkozó Sárosi Laura, valamint a saját nevelésű, utánpótlás-válogatott Bozsogi Mira kapott lehetőséget. Sárosi sérülten vállalta a játékot, a kezdésnél alig tudta felemelni az ütőkezét, ennek ellenére mind a négy összecsapását megnyerte női és vegyes párosban.

Fotó: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

A mérkőzések során a várakozásoknak megfelelően két sikerrel kezdett a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. A Fehérvár jelentette a nehezebb feladatot, 3–3-ig együtt haladtak a csapatok, az utolsó három összecsapást azonban behúzták a hazaiak, így alakult ki a 6–3-as végeredmény. A Hajdúszoboszló könnyebb ellenfélnek bizonyult, szettet sem veszítettek a 9–0-ra nyerő hazaiak, akiknél a szintén saját nevelésű, 16 esztendős Könczöl Ádám is pályára léphetett, amit győzelemmel hálált meg. Az alapszakasz második fordulóját márciusban rendezik, majd a rájátszásban dől el végleg az érmek sorsa.

Fotó: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Szintén a szegedi Squash Club Szabadidőközpont adott otthont a III. osztály rajtjának, ahol a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE második csapata ugyancsak két sikerrel rajtolt. Az együttes tagjai: Muhari Márton, Fitor Gábor, Kóta Máté, Bába Máté, Dudás Nelli, Bordás Gyöngyvér, Pápai Luca, Tóth Dóra.

Eredmények, tollaslabda I. osztály, 1. forduló: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Fehérvár Badminton SE 6–3, Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Hajdúszoboszlói TSE 9–0, Fehérvár Badminton SE–Hajdúszoboszlói TSE 7–2

III. osztály, 1. forduló: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Körös TSE 5–0, Goodwill Pharma Tisza Tollas SE–Trollas SE 4–1, Körös TSE–Trollas SE 3–2.  

Forrás: Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb