Gasztro

A Saint Caféban a pizza is más

Hogy kerül klasszikus, olasz életérzést Szegedre csempésző pizza egy Szent István téri kávézóba? Mi is felkaptuk a fejünket, amikor a finomabbnál finomabb reggelijeiről elhíresült Saint Café legújabb termékeiről hallottunk, és gyorsan el is ugrottunk az Öreg Hölgy szomszédságába, hogy teszteljük azt a bizonyos mediterrán pizzát.

DE MITŐL LESZ EGY PIZZA MEDITERRÁN?

Közhelynek számít már a megállapítás, de a pizzát minden konyha egy kicsit a saját arcára formálja, így lehet az, hogy nálunk a köztudatban az olvasztott sajtos, húsokban gazdag feltéttel megáldott, szaftos tésztacsodák ragadtak meg, holott az eredeti olasz pizza egy könnyedebb, olívaolajos, paradicsomos mozzarellás ízvilággal operál már évszázadok óta. A Saint Café pizzája 48 órás kelesztés után kerül a sütőbe, a végeredmény pedig egy római stílusú, vastag, de levegős tésztás, prémium alapanyagokból készült, egyedi feltétkombinációkkal hódító finomság sok-sok mozzarellával és esetenként szürkemarha hússal.

Amikor nyár közepén rábukkantunk az Öreg Hölgy csodálatos környezetében üzemelő Saint Caféra, akkor még a felejthetetlen reggelik vettek le a lábunkról bennünket, de az élet nem állt meg a Szent István téri kis kávézóban. Az elmúlt időszakban a tényleg egyedi ízvilágú pizzákkal bővítették a kínálatot, és meglepődtünk volna rajta, ha egy ilyen ismert gasztroműfajba ne tudtak volna egy kis kreativitást csempészni.

Merthogy a helyben fogyasztás és a házhoz szállítás mellett elvitelre is kérhetjük a pizzákat, sőt a Saint Caféban félkész állapotban is fel tudjuk markolni a finom falatokat, amelyeket otthon egy 8 perces sütéssel máris elkészíthetünk, így frissen tálalhatjuk a forró vacsorát.

De akkor most pizzéria lesz egyik kedvenc kávézónkból? Szerencsére nem, a Saint Café természetesen a jövőben is elsősorban kávézóként határozza meg magát, az olaszos ízvilágú meleg főfogás csak egy újabb adalék ahhoz, hogy lenyűgözzön a hely hangulata. Egy jó pizzáért hétfőtől péntekig 11:00 és 20:00 között térhetsz be, hamarosan pedig természetesen indul a házhoz szállítás is!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb