Mindenmás

Így módosul a menetrend a temetők irányába Mindenszentekkor és Halottak napján

Október 30. és november 2. között a temetők irányába módosulnak a menetrendek és a temetők nyitvatartási ideje is – értesítette lapunkat a Szegedi Közlekedési Kft.

A 3-3F jelzésű villamosok október 30. és november 2. között a Mindenszentek és Halottak napi megemlékezések miatt növekedő utazási igényekhez igazodva meghosszabbított üzemidővel – „halottak napi” menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz Zrt. 12-es jelzésű (temetői buszjárata) október 31-e és november 1-je között Szegeden a Mindenszentek ünnepe és a Halottak napi megemlékezések időszakában Tarján, Víztorony tér megállóhelyről a következő időpontokban közlekedik:

  • Belváros irányában: 8:15 és 16:15 között 30 percenként
  • Rókusi körút irányába: 8:30 és 16:30 között 30 percenként

A járatok igénybevétele megegyezik a helyi járatokon érvényes utazási feltételekkel. Bővebb információt a 12-es jelzésű temetői céljáratok közlekedéséről az SZKT weboldalán, azaz itt: www.volanbusz.hu olvashatsz.

Fotó: dehir.hu

A TEMETŐKNÉL A RENDŐRSÉG ÉS A POLGÁRŐRSÉG ŐRZI MAJD A RENDET

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft kezelésében lévő köztemetők hosszított nyitva tartással és megerősített rendészeti szolgáltatással fogadják az elhunytak hozzátartozóit Szegeden, biztosítva ezáltal a kegyeletteljes megemlékezést.

A rendőrök és a polgárőrök is járőröznek ezeken a napokon. A köztemetőkben az ügyfélszolgálati irodákban október 31-e november 2-a közötti időszakban az ügyintézők 8:00-18:00 között állnak a hozzátartozók rendelkezésére.

ÖKOMENIKUS IMÁDSÁGOS MEGEMLÉKEZÉS IS LESZ

Ökumenikus imádságos megemlékezés lesz november 1-jén 15 órától a Szegedi Belvárosi Köztemető virágokkal díszített ravatalozó udvarán. Az eseményen négy történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református, baptista) képviselői várják közös imára az emlékezőket, ahol a Szegedi Kürt Kvartett kamaraegyüttes közreműködik.

Forrás: SZKT/ Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb