Sport

Kiesett a Szeged-Csanád GA a MOL Magyar Kupából

Teltház előtt, a legjobb 32 közé jutásért csapott össze az NB III. Nyugati-csoportjának listavezetője, a III.kerületi TVE és az NB II. 12. helyén álló Szeged, melynek csapatkapitányi karszalagját Oláh Gergő viselte a mérkőzés kezdetén, amelyen a Csongrád-Csanád megyeiek tiszta fehérben léptek pályára. A fiúknak azonban sajnos nem volt szerencséjük, 2:1-re kikaptak és így kiestek a Magyar Kupából.

Az első negyedóra végén Gréczi harcolt ki egy szabadrúgást a hazaiak jobboldali alapvonalához közel, amit Gajdos ívelt be, és Grumic volt jó helyen, de Steer, a hazai kapus szerezte meg a labdát az ütközést követően. A 21. percben aztán vezetést szerzett a III. kerületi csapat: Remili beadása után a Takács Jánosról kipattanó labdát Kokenszky Norbert rúgta közelről a kapuba. 1:0.

Hat percig tartott a hazai vezetés: Takács Tamás engedte el okosan a labdát egy jobboldali bedobás után, Szalai pedig GAJDOS ZSOLThoz rúgta azt, Gajdos pedig kapásból, erővel és pontosan lőtt a jobb alsó sarokba. 27’: 1:1.

A gól után is dominált a Szeged, a 34. percben Grumic jó ütemben szerzett labdát majd ugratta ki a helyzetben lévő Gréczit, akit Steer előzött meg azzal, hogy kifutott a kapujából és elütötte a labdát.

A 39. percben Rózsahegyi Dominikhoz pattant a labda egy szegedi szöglet után és gyönyörű kapáslövését Steer csak hatalmas bravúrral tudta kitolni a léc alól.

A szünetben Deák István helyett Szilvási Péter állt be a Szeged-Csanád Grosics Akadémiában. A térfélcsere után 7 perccel újra vezetést szerzett a budapesti csapat: Remili Mohamed a bal alsóba lőtte a hazaiak második gólját egy lövőcsel után, a büntető területen belülről. Újra vezetett és továbbjutásra állt a TVE. 2:1, 52’

Fotó: Szeged-Csanád GA

Rövid idő alatt meg is fordíthatta volna a találkozót az Akadémia, előbb Gréczi Márton lövésénél mutatott be bravúros védést Steer Bence, majd Rózsahegyi próbálkozásánál mentettek a hazaiak szögletre.

Az utolsó 20 perc kezdetén Dobos Barna három helyen változtatott: Simon Ádám, Varga Szabolcs és Dobos Áron állt be – Takács Tamás, Oláh Gergő és Grumic Miroslav jött le, így Simon Ádám lett a csapatkapitány.

A frissítő cserétől veszélyesebbé is váltak a szegedi támadások, de csak szögletig, helyzetig jutott az NB II-es együttes. A 82. percben Dobos Áron beadásánál az egyik hazai játékos – látszólag – kézzel ért a büntetőterületen belül a labdához, de nem ítélt 11-est Szőts….

A hajrában mindent megpróbált a Szeged, sokat kockáztatva támadott, de az egyenlítés már nem jött össze, így 2:1-gyel a III. kerületi TVE jutott a 32 közé a MOL Magyar Kupában.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Dr. Dobos Barna: „Más felállásban játszottunk most, mint szoktunk, mert nagyon fontos mérkőzések várnak ránk a következő napokban a bajnokságban. A mérkőzésen követtünk el hibákat, védekezésben és támadásban is, amiket az ellenfél kihasznált.  Így nem tudtuk azt a játékot hozni, amit vasárnap. De előre nézünk és azt a formát szeretnénk folytatni, amit Kaposváron, már megmutattunk.”

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a hétvégén, a Merkantil Bank Ligában lép pályára, Szegeden. A meccs november elsején lesz 17:00 órakor a Szent Gellért Fórumban, ahol a Szeged-Csanád GA a Pécsi MFC ellen harcol majd.

Forrás: Szeged-Csanád GA – Lévai Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb