Gasztro

Szeged legújabb látványcukrászdájában, a Cakeryben kezdtük a napot

Nem mindenkinek megy könnyen a korán kelés, de amikor arról van szó, hogy még nyitás előtt beugorhatunk egy gyors látogatásra a Kálvária sugárút ma megnyíló, legújabb süteménypontjába, akkor máris motiváltabban vág neki a feladatnak az ember. Szerencsére nem is kellett csalódnunk, első benyomásaink alapján a Cakeryt nemcsak azért érdemes meglátogatnod, mert október végéig csábító akcióval várnak, hanem azért is, mert egy egyedi és nagyon szerethető hellyel bővült Szeged gasztrofelhozatala.

KÉT LÁNY, AKIK MEGVALÓSÍTJÁK AZ ÁLMAIKAT

A Cakery sztorija úgy kezdődik – és reméljük úgy is végződik majd – mint megannyi mesés történet: két ifjú hölgy, Kata és Csilla öt évvel ezelőtt találkozott először, egyikük még csak tanulta a szakmát, másikuk már akkor is cukrász volt. A közös munka előbb-utóbb barátsággá alakult, az álom pedig valósággá: szerdán 9:00 órától megnyitotta a közönség előtt a kapuit közös üzletük, azaz a Cakery Süteménypont Szegeden, a Kálvária sugárút 22-ben.

LÁTVÁNYMŰHELY A BELVÁROS SZÉLÉN

A Cakery egyik legegyedibb megoldása az, hogy itt semmi sem készül a színfalak mögött, és az mindig szimpatikus, ha valakinek nincs takargatnivalója. A kínálat zászlóshajóját a szemünk láttára elkészült egyszemélyes minipiték, azaz a tartok alkotják, és ami a legfontosabb, hogy nagy hangsúlyt fektettek a hölgyek az ételallergiát okozó összetevők elkerülésére, így természetesen kóstolhatunk laktóz-, liszt- és tojásmentes desszerteket, és természetesen jobbnál jobb tortákat is.

Jelenleg kicsit őszies ízvilágot kínál a Cakery, mi például a citromos mandula tortát próbáltuk ki, de van karamelles, vaníliás-pisztáciás és csoki-málna tart is, és ami fontos, hogy a vegán sajtos rúd is ugyanolyan élvezeti értékkel bír, mint klasszikus társai. Az alapanyagok többsége Szeged két csomagolásmentes boltjából, a Garabolyosból és a Csakamikellből érkezik, és a környezettudatosság a Cakery életében is az első helyek egyikét foglalja el. Természetesen nincs sütemény kávé és házi szörp nélkül, sőt mi több, kutyakekszet is árulnak, és bár a lányok szerint emberi fogyasztásra is alkalmas, most nagyvonalúan eltekintettünk a megkóstolásától.

Ha viszont Te is kedvet kaptál egy kis süteményezéshez, péntekig érdemes megostromolni a Cakery Süteménypontot, mert nyitási akciójuk keretében két sütemény áráért három finomságot markolhatsz fel, hétvégén pedig már Halloween-desszertekkel várnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb