Gasztro

Francia sajtot vettél a szegedi LIDL-ben? Csak óvatosan, az egyikkel van egy “kis” baki…

Nem hangzik túl gusztán: “toxintermelő E. coli baktériumszennyeződés miatt” hívja vissza a fogyasztóktól a LIDL Magyarország Bt. az egyik francia sajtját – tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Ezzel a “finomsággal” vigyázz:

Milbona Selection Brie de Nangis

Leszámítva, ha szeretnél egy ocsortány nagy hasmenést. Az utóbbi esetben jól jöhet a szóban forgó francia lágysajt-termék, melynek az egyik 100 grammos tételével van gond, legyengült immunrendszerű embereknél, gyerekeknél, időseknél a fent említett dologhoz vezethet. A visszahívás csak az idén október utolsó napján lejáró, 402-es tételazonosítóval rendelkező, a DE BW 331 EG üzemazonosítóval a Jermi Käsewerk GmbH által gyártott termékeket érinti. A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosítóval megegyező sajtot ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármely Lidl üzletbe, ahol a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta hiányában is – visszatérítik. Az érintett üzletek listája megtekinthető a cég honlapján.

Becsapkodtuk a keresőbe a termék nevét és ezt a fotót kaptuk (via LIDL):

Jó poén lenne, ha a hozzá ajánlott borral is lenne valami gond (még mielőtt valaki rommá perelne bennünket, szólunk: tudtunkkal nincs): nevezhetnék például a cég marketingesei “hasmenés-szuperpakknak” vagy “páros hasmenőknek” a két terméket, de a chardonnay-vel az ég világon semmi gond sincs, csak eljátszottunk a gondolattal.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb