Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: Mindenszentek napja van, visszatér a napsütés Szegedre, ma ünnepel az RHCP énekese

Egész kellemes idővel köszönt ránk a november és Mindenszentek napja. Ma ünnepli szülinapját Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese és John Cyril “Rick” Allen, a Def Leppard dobosa is. A reggeli mellé már be is táraztuk neked a legfontosabb napindító infókat ma is!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Marianna, Benigna, Benignusz, Benke, Igor – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 1176. óta november 1-je Mindenszentek napja. A keresztény országokban Mindenszentek napja azon üdvözültek ünnepe, akiknek nincs külön emléknapjuk. Az ünnep 741-ben, III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként, egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. Magyarországon 2000-től munkaszüneti nap.
  • 220 éve John Adams lett az első amerikai elnök, aki megválasztása után a Fehér Házba költözött.
  • 136 éve döntés született a világ időzónákra való felosztásáról. A kezdő délkört Greenwichben, (Anglia) jelölték ki.
  • 124 éve lezajlott Magyarországon az első hivatalosan megrendezett labdarúgó-mérkőzés. A Budapesti Torna Club két csapata mérkőzött meg egymással.
  • 97 éve megszületett Varga Imre, Kossuth-díjas szobrász, akinek több mint 300 műve áll közterületen.
  • 68 éve végrehajtották az első kísérleti hidrogénbomba robbantást. A program vezetője Teller Ede volt.
  • 58 éves lett Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers örökmozgó énekese. Anthony nem csupán énekel, hanem a Chili provokatív és érzelmes szövegeit is ő írja.
  • 57. születésnapját ünnepli John Cyril “Rick” Allen, a Def Leppard együttes dobosa, aki egy szörnyű baleset után egy kézzel játszotta fel a zenekar számait. Az együttest egyébként Rick Savage basszusgitáros, Pete Willis gitáros és Tony Kenning dobos tinédzserként alapították 1977-ben Sheffieldben. Nem sokkal később Joe Elliot énekes csatlakozásával felvették a Def Leppard nevet. Az eredeti dobos helyére hamarosan az akkor mindössze 15 éves Rick Allen érkezett, majd Steve Clark gitárossal egészültek ki. Rick Allen dobos 1984 szilveszterén autóbaleset következtében vesztette el bal karját, de pár hónappal a baleset után egy speciális elektronikus dobon újra játszani kezdett, majd visszatért a zenekarba.
  • 42 éves Hámori Gabriella színésznő, a Valami Amerika, a Szezon és A vizsga szépséges szereplője.

VISSZATÉR A NAPSÜTÉS SZEGEDRE

A következő napokban Szegeden és környékén többször is lesz részünk szerencsére napsütésben, de emellett úgy néz ki, hogy az esernyőnket sem hagyhatjuk otthon.

REMÉLJÜK, NEM MARADTÁL LE A HÉT LEGJOBB INGATLANHIRDETÉSÉRŐL!

Közeleg a Karácsony: 12 millió forintért árulnak egy fenyőfát Szegeden… Na jó, egy grátisz építési telek is jár hozzá… Az év ingatlanhirdetését hozta össze egy szegedi hölgy, aki 12.900.000 ropogós magyar forintért hirdette meg a fotón látható – egyébként egészen impozáns – fenyőfát, melyhez ajándékba adná a fának otthont adó telket.

EDDIG SEM VOLT PROBLÉMAMENTES, MOST MÉG LASSABB AZ ALGYŐI ÚT

Péntek este 7-től újra közlekedési lámpák irányítják a forgalmat az újonnan átépített Algyői úti csomópontnál. A high-tech jelzőlámparendszer kamerák segítéségével figyeli a forgalmat, a közlekedők számától függően irányítja a közlekedést, sőt, a vakokat és a gyengén látókat szöveges instrukciókkal segíti az úttesten való átkelésben. A helyzet a gyakorlatban viszont kicsit nehezebb…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb