Közélet

Polgárőrök is segédkeznek a szegedi temetők megnövekedett forgalmánál

A polgárőrök idén is megerősített szolgálatot látnak el szinte minden szegedi temetőben Mindenszentek és Halottak napján, ezzel biztosítva, hogy gondtalanul, nyugodtan teljenek a megemlékezés napjai. A polgárőrség elsősorban a Szegedi Rendőrfőkapitányság munkáját segíti a parkolni készülő autók útbeigazításával, járőrözéssel a temetőkben.

A POLGÁRŐRÖK A PARKOLÁSBAN IS KOMOLY SEGÍTSÉGET JELENTHETNEK

A polgárőrök bűn – és balesetmegelőzési – feladatokat látnak el a temetőkben és azok környékén. Halottak napja alkalmával jelentősen torlódik az autósforgalom, elsősorban a gépjárművel érkezők parkoltatásánál és útba igazításánál segítik a rendőrök munkáját. Emellett a temetőkben gyalogos járőrszolgálatot is teljesítenek a hatóság tagjaival az esetleges jogsértések megelőzése érdekében. A nyirkos idő miatt esetleg néhány temető parkolója nehezebben lesz megközelíthető, ebben is a szolgálat tagjai nyújtanak kellő eligazítást a helyszínen a balesetek elkerülése érdekében. Az Országos Polgárőr Szövetség felhívása szerint a várható közlekedési torlódások, forgalmi dugók miatt, amennyiben módunkban áll, válasszuk inkább a tömegközlekedést, és lehetőség szerint annak segítségével közelítsék meg a sírkerteket.

Fotó: alsovarositemeto.hu

A GÉPKOCSIFELTÖRŐK, ZSEBTOLVAJOK IS AKTIVIZÁLÓDNAK AZ ÜNNEPEN

A gépkocsifeltörők nagy bizniszre számítanak ilyenkor: akár több órás sírkertlátogatások idejére őrizetlenül hagyott autókat sem kímélik. Azonban csökkenthető az autót érintő bűncselekmények kockázatát, ha nem hagyunk látható helyen semmilyen iratot, okmányt vagy készpénzt a gépkocsiban, a gépkocsit akkor is szükséges lezárni, ha az illető nem távolodik el tőle, és lehetőleg őrzött parkolót érdemes ilyenkor használni. Érdemes belső zsebekbe helyezni az értékeket, és még a sírbolt gondozása közben sem szabad őket szem elől téveszteni, egyedül pedig sötétedés után nem tanácsosak a temetőben végzett munkálatok sem – áll a Szövetség felhívásában – áll a felhívásban.

Fotó: nelsonflotta.hu

Forrás: opsz.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb