Mindenmás

Dérrel – dúrral a térségben: holnap gyakorlatozik az 5. Bocskai István Lövészdandár

Ha egy – egy távoli behatásra össze – összerezzennek a Szegedre ingázók, semmiképpen ne lepődjenek meg: csak a katonaság tart gyakorlatot. A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárja november 4 – én (szerdán) és 10 – én (kedden) a hódmezővásárhelyi gyakorlótéren, valamint november 5 – én (csütörtökön) és 11 – én (szerdán) a sándorfalvi terepen tart 8 és 16 óra között robbantási feladatot.

A SPORTOS LÖVÉSZDANDÁR IS RÉSZT VETT A FERTŐTLENÍTÉSEKBEN

A nagyobb hanghatás miatt a lakosság megértését előre is köszöni a Honvédség, a vonatkozó jogszabályokat természetesen maximálisan betartják az illetékesek. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár helyőrségei zömmel a keleti részekben, a nyírségi és a hajdúsági területeken vettek részt az iskolák tanszüneti fertőtlenítésében, a csapat sportos voltát mutatja, hogy mindeközben időt szakítottak október 29 – én a 10 km – s NATO – futás teljesítésére is, melyet egy helyőrségben tizenketten is teljesítettek.

BENKŐ TIBOR MA JELENTETTE KI AZ ISKOLAI FERTŐTLENÍTÉSEK BEFEJEZÉSÉT

A dandárok mint a robbantási gyakorlat is mutatja, visszatérhetnek eredeti menetrendjükhöz: az őszi szünet alatt a katonák elvégezték az előre kijelölt 59 köznevelési intézmény fertőtlenítését – mondta el Benkő Tibor, honvédelmi miniszter. A katonák azokban az iskolákban és óvodákban végeztek fertőtlenítést október 22. és november 1. között, ahol a fertőzés a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, digitális munkarend ellenére sem tűnt el.

Forrás/fotók: MH 5. Bocskai Lövészdandár/honvedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb