Sport

A Pick Szeged legendája, Vadkerti Attila vezette győzelemre a PC Trade kéziseit

A járványhelyzet okozta felkészülési nehézségek mentálisan is megviselték a PC Trade Szeged NB1/B – s női kézilabdacsapatát, így az edzőváltásban levő társaságot a Vadkerti Attila vehette át a Kecskemét ellen. A legenda át tudta segíteni a lányokat a nehézségeken, hiszen az Etelka soron megrendezett derbin a ciklámenek a szünetig kialakuló négygólos hátrányukból (14:18) felállva, végül ugyanilyen arányban győzedelmeskedtek (28:24).

AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN A KECSKEMÉTIEK ÉPÍTETTEK KI MASSZÍV ELŐNYT

A hosszú eredménytelen szereplés után a múlt héten váltás történt a kispadon, így a Kecskemét ellen már Zubai Gábor helyett ideiglenesen a klub stratégiai igazgatója, Vadkerti Attila irányította a csapatot. Kecskeméti góllal indult a találkozó, és a 16. percig az 1-2 gólos vezetésüket nem is engedték ki a kezükből a vendégek. Akkor átvették a vezetést a szegedi lányok 9-8 arányban, de sokáig nem tudták azt megőrizni, sőt a félidő végén lendületbe jött a Hírös Város és a szünetig négygólos előnyt épített fel (14:18).

VADKERTI ÁTRAGASZTOTTA FANATIKUS HOZZÁÁLLÁSÁT A LÁNYOKRA

A térfélcsere után egészen más arcát mutatta ciklámenben virító hazai gárda, Vadkerti valósággal fanatizálta a lányokat. A 37. percben előbb kiegyenlítettek a szegedi lányok, majd a vezetést is átvették, mindezt úgy, hogy a kecskemétiek egyszer sem tudták bevenni a házigazda kapuját. Remekül működtek a támadások, úgy szélső mint bejátszásos szisztémában, működtek a fal előtti elhajlások is. A védekezés és kapusteljesítmény is egyszerre javult fel a vérszemet kapó vendéglátóknál. A 2. félidő felénél már néggyel vezettek Vadkertiék, de ami ennél talán beszédesebb: az ellenfelet egyszerűen megbabonázta a hermetikus, feltartós szegedi védekezés. A hajrára már nem maradt komolyabb izgalom, a tartani tudta előnyét a PC Trade, így fantasztikus második félidőt produkálva nyerte meg a meccset.

Vadkerti Attila: Annak ellenére nyertük meg a mérkőzést, hogy az ellenfelünk már több góllal is vezetett a szünetben. A második félidő nagyon jól sikerült, a lányok fegyelmezetten betartották a taktikát és azt játszották, amit megbeszéltünk. Köszönöm a csapat hozzáállását a meccshez, hasonló folytatást várok tőlük. 

Fotó: pickhandball.hu

PC Trade Szeged- Pénzügyőr 28-24 (14-18)
NB I/B női kézilabda mérkőzés, Etelka sor zárt kapuk mögött
Vezette: Bátori, Szécsi Lantos

PC Trade Szeged: Porobic-Szabó F 3, Csoknyai 3, Zsikó 2, Nagy R 7, Miklós 7/3, Kozma 4 csere: Szécsi 2/2, Frányó 1, Szabó L 1 megbízott vezetőedző: Vadkerti Attila

Hétméteres: 6/5 illetve  –
Kiállítás: 4 perc illetve 10 perc 

AZ EX – PICKES VADKERTI NAGYOT MECCSELT A HÖLGYEKKEL, LASSAN MAGA A MOL – PICK IS ÚJRA JÁTÉKBA LENDÜLHET

Ekkora kiesés már régen esett meg a szegedi kézis srácokkal pontosan 12 napja játszott utoljára tétmérkőzést a MOL – Pick Szeged. Az emlékezetes fehérorosz túráról kétgólos vereséggel távozott a csapat (24:26), de az az összecsapás nem csak a játék miatt maradt emlékezetes a gárda számára. A szegediek jelen állás szerint november 11 – én fogadják a Komló, három nappal később pedig a Ferencváros csapatát.

Forrás/fotók: PC Trade Szeged Handball FB/sznke.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb