Mindenmás

Burkolatfelújítás miatt lezárják az M43-as autópálya szegedi lehajtóágát

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint burkolatfelújítási munkálatok miatt lezárják az M43-as autópálya Szeged – Rókus csomópontjának szegedi lehajtóágát. A tervek szerint a munkálatok november 5-8. között, csütörtöktől vasárnapig tartanak majd.

A lezárás alatt a szakemberek elvégzik az autópálya 5-ös főúti, Nagybani Piacnál lévő Szeged – Rókus csomópontjában a lehajtósáv külső sávjának marását és aszfaltozását. A lezárt csomópontban Budapest irányából nem lehet majd lehajtani az 5-ös főút felé, Szegedet a következő lehajtónál, az autópálya 47-es főúti csomópontja felé tudják elérni a közlekedők.

A hazai költségvetési forrásból, bruttó 488 millió forintból megújuló, az M43-as autópálya M5-ös „Szeged Észak” csomópont és a Szeged – Rókus csomópont közötti szakaszán október 16-a óta zajlanak a munkálatok. A felújítás során a belső és külső sávokban, illetve helyenként a leállósávban a meglévő burkolat profilmarása után új aszfalt kopóréteget épít a kivitelező, majd gondoskodik az új burkolati jelek felfestéséről.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb