Közélet

Kormányinfó: a szabályokat be kell tartani és be kell tartatni

A szabályokat be kell tartani és be kell tartatni, csak így lassítható a vírus terjedése, hangsúlyozta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány szerdai ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely a rendezvények korlátozásáról és a kijárási tilalom bevezetéséről szólva hangsúlyozta, hogy a szabályok betartatásánál az eddiginél lényegesen nagyobb szigorra és következetességre kell számítani. Ebben pedig nagy felelősségük van az intézményeknek, üzleteknek, klubtulajdonosoknak. Mindenkinek arra kell számítania, hogy ha a szabályokat nem tudja valaki a saját intézménye területén betartatni, akkor a boltot, üzletet vagy a stadionokat be fogják záratni, és ebben az esetben ezek az intézmények zárva maradnak vagy zárt kapuk mögött kell megtartani a rendezvényeket – mondta.

Fotó: MTI

A miniszter elmondta, ezek az intézkedések a reményeik szerint hozzá fognak járulni ahhoz, hogy a vírus terjedése lassuljon. Kitért arra is, hogy a kormány új rend szerint működik: naponta, kétnaponta reggel hatkor az operatív törzs a miniszterelnök részvételével ülésezik, emellett a rendkívüli jogrendi akciócsoport is újrakezdte munkáját. Hozzátette, kormányülés hetente lesz, így az erről szóló tájékoztatás is gyakoribb lesz.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb