Mindenmás

Migránsok tolták az embercsempész elakadt autóját Domaszék külterületén – a rendőrök lefülelték őket

Migránsok tolták az embercsempész elakadt autóját Domaszék külterületén, múlt pénteken, a Készenléti Rendőrség lefülelte őket. A Szegedi Járási Ügyészség pedig indítványozta a román férfi letartóztatását, őt 15 illegális határátlépő Ausztriába csempészésével vádolják.

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt pénteken este – eddig ismeretlen megbízóival történt megállapodás szerint- az előre megbeszélt fényjelzés használatát követően felvett Domaszék külterületén az autójába 15, magát szír nemzetiségűnek valló személyt. A gépkocsiba beszálló utasok röviddel azt megelőzően embercsempészek segítségével, illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt és az országba való belépéshez illetve bent tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Fotó: illusztráció

Az illegális határátlépők a gyanúsított fényjelzéséig a mezőn bujkáltak. A gyanúsított a megállapodásnak megfelelően Ausztriába indult utasaival, de a gépkocsi a sárban elakadt, ezért 14 illegális határátlépő kiszállt, míg a 15. társukra véletlenül rácsukták a csomagtartó ajtaját. Miután a sárból a gépkocsit kitolták, észlelték a Készenléti Rendőrség feléjük tartó járőreit és elszaladtak, míg a gyanúsított a csomagtartóban ragadt emberrel megpróbált elhajtani.

A járőrök az illegális határátlépőket hőkamera segítségével elfogták és előállították, míg a gyanúsított által vezetett gépkocsit is sikerült rövid idő múlva feltartóztatni, a gyanúsítottat őrizetbe venni.

Fotó: pannonhirnok.com

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb