Közélet

Novemberben két területen nagyméretű, őshonos sorfákat telepít az Ativizig Szegeden

A tervezett nagyszabású fatelepítés miatt nem árt vigyázni: az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság 2020. novemberben két, a vagyonkezelésében lévő fával borított területen fahasználati munkák elvégzését tervezi Szeged belterületén, az érintett részeket a hónapban jobb lesz elkerülni.

Fotó: transplo.com, a kép illusztráció

NAGYMÉRETŰ, ŐSHONOS FATELEPÍTÉS KÉT TERÜLETEN

Az egyik érintett terület a Belvárosi híd és a Tisza – parti Kalandpark közötti körülbelül 9250 négyzetméter nagyságú ingatlanrész. Az itt található túlkoros és nagyméretű nemes nyárfákat (20 db) eltávolítják, majd – a terület előkészítését követően – 40 db őshonos sorfát ültet el az igazgatóság. A munka elvégzését a fák rendkívül nagy dőlésveszélye indokolja. A másik a Bertalan híd és a Tisza River úszómű között található erdőterület. Az elvégzendő munka csak a területen megjelölt beteg, elszáradt és dőlésveszélyes fákat érinti. Ugyanitt, a jelenleg fátlan állapotban lévő körülbelül 1800 négyzetméter nagyságú területre, a folyamatos erdőfelújítás biztosítása érdekében, őshonos, nagyméretű sorfákat kíván az ATIVIZIG telepíteni.

Fotó: picuki.com, a kép illusztráció

MÁR MÁJUSBAN IS RECSEGTEK – ROPOGTAK AZ IDŐS FÁK

Májusban több nagyméretű fa is kidőlt a Horthy Csónakház melletti parkolóban. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai egy helyszíni szemlét követően úgy döntöttek, levágják a kidőlt fákat a megmaradt tövekről. A darabolást és elszállítást akkor is az ATIVIZIG végezte el.

Forrás: Ativizig FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb