Közélet

A szomszédos Szerbiában új járványkórházat adnak át a következő hetekben

Nemcsak nálunk, de déli szomszédainknál is lassan csurig telnek az eredetileg kijelölt járványkórházak. December elejére elkészül a Belgrádhoz közeli batajnicai, valamint a közép-szerbiai krusevaci, COVID – betegeket ellátó központ is, így a súlyos eseteket ezekben az intézményekben is el tudják majd látni.

Fotó: pannonrtv.com

Az összefogásra nagy szükség van, a kórházak ugyanis szinte már most megteltek” – jelentette ki Aleksandar Vucic szerb elnök szombat este, amikor megtekintette az épülő batajnicai kórházat. Az egészségügyi intézmények mellett Szerbiában több sportcsarnokot is átmeneti ellátó hellyé alakítottak ki, hogy a nem túl súlyos koronavírus-fertőzötteket ezekben kezeljék. A 14,7 milliós Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – szombatról vasárnapra 6537 – el nőtt az igazolt fertőzöttek és 71 – el a halálos áldozatok száma. Mint írhattuk tegnap, drasztikus lépésként Szerbiában már betiltották az öt főnél nagyobb rendezvényeket is.

NÁLUNK IS FOLYAMATOSAK AZ ÁTCSOPORTOSÍTÁSOK

Magyarországon, a déli régióban már kicsit korábban forrósodott a helyzet: “amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a szegedi betegeket is ellátó, százötven fő befogadására alkalmas kiskunhalasi mobil járványkórház rövid időn belül megtelhet” – nyilatkozta Dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója a baon.hu-nak.

Forrás: mti.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb