Mindenmás

Az igazán nagy osonás csak vasárnap indult be: reggel tízig 72 határsértő

Vasárnap is nagyüzemben folyik a beáramlás a határokon, zömmel szírnek vallott bevándorlókat tartóztattak fel a hatóságok, de magát líbiai, szudáni, marokkói és palesztin állampolgárnak valló migránsokkal is találkoztak a járőrök.

Illusztráció, a kép egy korábbi rendőri akció során készült; fotó: police.hu

SZOKATLAN HAJNALI CSÚCSFORGALOM

Valószínűleg egy összetartozó csoportot észleltek Gyálarét közelében éjnek – évadján: 1:20 – kor a térség külterületén 10 szírt, míg negyedóra múlva a Tisza közeli árterében további 8 főt tartóztattak fel a járőrök. 2:25 – kor további hatfős társaságot fedeztek fel az érintett helyen, míg ekkoriban Ásotthalomnál egy magányos próbálkozót füleltek le. Nem állt le a kiemelt forgalom: Toroczkai településén további hét szírt tartóztattak fel három óra körül, míg 5:15 – kor Szeged – Szőreg felől fedezték fel az elbújtan közlekedő 13 fős csoportot, de 5 percre rá Röszkénél is egy 8 fős kontingenst csíptek fülön a Készenléti Rendőrség járőrei.

SZEGEDEN IS INTÉZKEDNI KELLETT

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség sem unatkozott: reggel hat óra tájékán újabb 2 szírt fogtak el immár Szeged közigazgatási területén, de Röszkére az addigi fülön csípett 55 szír után egy vegyesebb társaság érkezett, egy palesztin mellett három – három szírrel és marokkóival, két szudáni menekülttel és négy líbiaival. Reggel 7:30 – kor Röszkén újabb két fős líbiai társaságot füleltek le, míg 9:30 – kor Mórahalomnál újabb kétfős szír társaságot szúrtak ki. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb