Szegedi Arcok

A Rádió 88 országos összefogást kezdeményezett a kórházban ápolt gyerekekért

A Rádió 88 kezdeményezésére a Helyi Rádiók Országos Egyesületének támogatásával, több mint 80 helyi és hálózatos rádió fogott össze azért, hogy segítse azokat a gyermekeket, akik a kialakult járványhelyzet miatt egyedül töltik betegségük alatt kórházi idejüket. Az összefogással olyan szórakoztató tartalmakat és hozzá eszközöket, tableteket, internet hozzáférést és mindent adományoznak, amelyek mosolyt csalnak az arcokra, elfeledtetik a kicsikkel betegségüket, és oldják a kórházban töltött idő magányát és feszültségét. A kampányra országosan mindenhol ugyanazon a napon, november végén kerülne sor, ahol a kezdeményezésben résztvevő rádiók hallgatói adakozhatnak a jó cél érdekében. A gyűjtést a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat bonyolítja le. A kampány részleteiről Nacsa Norbert, a Rádió 88 ügyvezető igazgatója számolt be a Szeged365.hu-nak.

Fotó: radio88.hu

“A helyi és a hálózatos rádiók 95%-a benne van ebben a történetben, ez több mint 80 rádiót jelent. Az alapgondolat az, hogy Magyarország összes rádiója vegyen részt a nagyon nehéz helyzetben lévő kórházban hosszú ideje gyógyuló gyerekek megsegítésén. Az ötlet szülőatyja Bagdi Zoli kollégám, a Rádió 88 marketingvezetője, ő tartja a kapcsolatot a bohócdoktorokkal, Csatai Gergő, szegedi lufihajtogatóval, akik heti rendszerességgel bejártak a szegedi gyermekklinikára, és látogatták a súlyos beteg kicsiket. Azonban sajnos a vírushelyzetnek köszönhetően rendkívül nehéz most ez a feladat, hiszen alig mehet be látogató az egyes intézményekbe, így ezek a súlyosan beteg gyermekek nagyon magukra maradtak. Ez főleg a súlyosan beteg kisgyerekeket érinti, és innen jött az ötlet, hogy valamivel lepjük meg őket, amivel az életüket könnyebbé és jobbá tudjuk tenni.” – mesélte el Nacsa Norbert.

Fotó: bohocdoktor.hu

Ez azt jelenti, hogy a befolyt összegből internet hozzáférést biztosítanak azoknak a gyermekklinikáknak, ahol nincsen. Mellette tableteket és szórakoztató elektronikai eszközöket is vesznek majd, amiket az Ökumenikus Szeretetszolgálat oszt szét. Nyilván olyat, amit fertőtleníteni lehet, amin be lehet állítani bizonyos szűrést, hogy a gyerekek ne korlátlanul, a világhálón keresztül jussanak hozzá nem nekik való tartalmakhoz. Az összeg nagyságától függően pedig remélhetőleg az alapötletet is megvalósítják majd, miszerint egy gyűjtő oldalon keresztül lehessen elérni azokat a különleges gyerekeknek szóló tartalmakat, amiket a rádiók és a rádiósok készítenek el. Ezek a mesék, dalok és versek főleg 2-10 éves korosztály számára szólnak majd. Ennek a technikai kivitelezése még jelenleg tervezés alatt áll.

Fotó: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet hivatalos Facebook oldala

“Alapvetően arról lenne szó, hogy csinálunk egy rádiós napot november végén, ahol Magyarország összes rádiójában gyűjteni fogunk a beteg gyerekek számára, a gyűjtést az Ökumenikus Szeretetszolgálat bonyolítja le, és a rajtuk keresztül összegyűlt összegből valósítjuk meg a kitűzött célokat, szórakoztató elektronikai eszközök beszerzését a beteg gyerekek számára. Minden rádió a saját vételkörzetében megnézi, hogy hol a legnagyobb a baj, és hol kell a legjobban a segítség, és az Ökumenikus Szeretetszolgálaton keresztül juttatjuk el a legjobban rászoruló intézményeknek az eszközöket.” – árulta el Nacsa Norbert, majd abba is beavatott minket, hogy a kampány sokkal inkább a koronavírus miatti kórházi látogatási tilalmak bevezetése miatt jön létre, de a Rádió 88 természetesen készül külön karácsonyi akcióval is.

Fotó: pinkzebra.cafeblog.hu

“Karácsonyi kampányunkban is a gyerekeknek szeretnénk örömet okozni, ezért bicikligyűjtést szervezünk a szegedi biciklis partnereinkkel, és ezeket a kerékpárokat szeretnénk majd a fa alá csempészni az igazán rászorulóknak.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb