Közélet

Napi összefoglaló: este nyolctól reggel ötig kijárási tilalom, hazaköltöző szegedi kollégisták

Drasztikus döntéseket hirdetett meg Orbán Viktor miniszterelnök: kedd éjféltől Ausztriához hasonlóan kijárási tilalom lép életbe az esti órákban, a középiskolák és az egyetemek digitális oktatásra térnek át, a szállodák, színházak bezárnak, és az éttermek csak kiszállításra rendezkedhetnek be. Többek között szegedi kollégiumnál is bezár a bazár vasárnapig, és befutott az első igazán biztosnak tűnő oltóanyag.

RADIKÁLIS DÖNTÉSEKET HOZOTT A KORMÁNY

VASÁRNAPIG KELL KIÜRÍTENI A KOLLÉGIUMOKAT SZEGEDEN

Az SZTE EHÖK a közösségi oldalán közvetítette az egyetemi vezetés döntését Orbán Viktor bejelentése után: minden magyar állampolgárnak haladéktalanul ki kell költöznie kollégiumából november 15-ig. A külföldiek elhelyezése biztosított marad, míg a kollégium nélkül megoldatlan lakhatási helyzetbe kerülő diákoknak az SZTE rektorának címzett levelet kell benyújtani az illetékes kollégium vezetőjének.

ISMÉT 5000 FELETT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt egy napban 5162 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 114.778 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 121 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy immár 4807 beteget tartanak számon Szegeden és környékén.

BEFUTOTT AZ ELSŐ IGAZÁN BIZTOSNAK TŰNŐ OLTÓANYAG

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb