Mindenmás

Tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladt ki egy konyha Szegeden

Az elmúlt napokban több tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották a Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóságának munkatársait. Tűzhelyen felejtett étel, kigyulladt autó és lángra kapott szalmabálákhoz is riasztották a tűzoltókat.

Pénteken délután egy személyautó égett Szegeden, a Téglagyár utcában. A város hivatásos egysége egy vízsugárral oltotta el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki. Ezt követően a tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladt ki egy konyha pénteken éjjel Szegeden, a Pálfy utcában. A szegedi tűzoltókat éjfél előtt nem sokkal riasztotta a főügyelet. Az egységek egy vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűz ekkor már a konyha nagy részére átterjedt. A mentők három embert kivizsgálásra kórházba szállítottak. 

Fotó: pixabay.com – illusztráció

Szombaton nem érkezett segélyhívás a szegedi főügyeletre. 

Vasárnap több mint háromszáz kis méretű szalmabála égett délelőtt Kiszomboron. A makói és a szegedi tűzoltók három egysége érkezett a helyszínre. A tűzoltók azonnal megkezdték az oltást egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével. Négy órán át tartott a tűzoltói beavatkozás, az egységek felügyelet mellett elégették a kisméretű bálákat, emellett kiemelt fontosságú volt a környező területek védelme. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

Fotó: vira.hu – illusztráció

Ezután helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szentesi lakásban. A lakók bejelentését követően a szentesi tűzoltók érkeztek a helyszínre, a mérőműszerek is kimutatták a csendes gyilkos jelenlétét a levegőben. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. A gázszolgáltató a lakók biztonsága érdekében a kazánt átmenetileg lekapcsolta a hálózatról. 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb