Közélet

Botka László kezében a döntés, hol kell maszkot hordani Szegeden

Rengeteg változás lépett életbe mára virradóan a szegediek életében, ebből a legkarcosabb a maszkviselés kérdése. Orbán Viktor kedd esti M1 interjúját az aktuális Magyar Közlöny megjelenése egészítette ki, az utóbbi értelmében minden egyes, 10.000 főnél nagyobb település vezetője maga döntheti el, hol kötelező és hol nem a közterületi maszkviselés. Tehát, jelen pillanatban lóg a levegőben a dolog, a labda Botka Lászlónál pattog.

A megfogalmazás egy kicsit “laza” a Magyar Közlönyben:

“A maszkviseléssel és a távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, azzal, hogy a 10.000 főnél nagyobb település egyes közterületein a maszkviselés kötelező. A területek kijelölése a polgármester feladata. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.”

A rendelet nem tér ki arra, hogy a polgármestereknek (így Botka Lászlónak) meddig kell kijelölnie a közterületeket, illetve arra, mi a helyzet addig, amíg a kijelölés nem történik meg. A város első embere még nem reagált a rendeletre, amint megszólal, jövünk vele. Addig is, mi azt javasoljuk, menj biztosra, vedd fel a maszkot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb