Mindenmás

Napi pakk, vasárnap: marad a borongós idő, lesd meg a zárva tartó vadaspark lakóit a Szeged365-tel!

Nem hoz kiránduló időt a vasárnap, továbbra is a felhők uralják a légteret Szeged felett. Ingyenesen internetezhetnek a távoktatás során a diákok, és meghosszabbodik a lejárt okmányok érvényessége is. Ébredj velünk és Szeged legfrissebb híreivel ma is!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Albert, Lipót, Aisa, Ajsa, Alberta, Albertin, Albertina, Ángyán, Ányos, Artúr, Dezsér, Dezsider, Dezső, Hajnácska, Ladomér, Leopold, Leopolda, Leopoldina, Marinusz, Polda, Richárd, Vladimír, Vladiszl – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 119 éve Miller Reese Hutchison szabadalmaztatta az elektromos hallókészüléket.
  • 115 éve jött világra Fazekas Anna író, szerkesztő, tanár, aki az Öreg néne őzikéjét írta.
  • 108 éve született Török Erzsébet énekesnő, Kossuth-díjas érdemes művész, a magyar népdaléneklés nagyasszonya, és Görbe János, Kossuth-díjas színész.
  • Ma lenne 86 éves Kóti Árpád, Kossuth-díjas színész.
  • 66. születésnapját ünnepli Beverly D’Angelo amerikai színésznő, az Európai vakáció, a Hair és az Amerikai História X szereplője.
  • 64 éve Elvis Presley először szerepelt filmben, ahol énekelte a Love Me Tender című dalát.
  • 39 éve az Iron Maiden koncertjén bemutatkozott Bruce Dickinson énekes.

SZÜRKE LESZ A VASÁRNAPUNK IS

A következő hét közepén még reménykedhetünk egy kis napsütésben Szegeden és környékén, de ettől eltekintve szürke, borongós idő köszönt a Napfény városára a következő napokban, így ma is.


MEGHOSSZABBODIK A LEJÁRT OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGE

Terjed a járvány, és csökkenteni kell a kontaktok számát, ezért egy kis fölösleges adminisztrációs terhet vesz le az állampolgárok nyakáról a kormány.

MASZKHASZNÁLAT 2.0: EGÉSZSÉGTELEN A LEVEGŐ MINŐSÉGE SZEGEDEN

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint ismét megnőtt a légszennyezettség Szegeden, ezért a város levegőjét egészségtelennek minősítette.

JÖN A DIÁKOK INGYENES NETHASZNÁLATA A TÁVOKTATÁS ALATT

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóüzenetében arról számolt be, hogy a helyhez kötött internetszolgáltatást 30 napra ingyenesen elérhetővé teszik a digitális oktatásban tanulók részére.

MOST NEM LÁTOGATHATOD MEG A LAKÓKAT, DE MI MÉGIS BEJUTTATUNK A VADASPARKBA

A járványügyi intézkedések értelmében a Szegedi Vadaspark is bezárta kapuit, ám szőrös-bundás lakói erről mit sem tudva élik tovább mindennapjaikat, csupán az őket csodáló látogatók hiányoznak. Szabó Dávid fotóriporter kollégánk képei segítségével bepillanthatsz a zárt kapuk mögé, és tehetsz egy virtuális sétát a vadaspark szokatlanul kietlen ösvényein, meglesve a szegediek által közkedvelt állatokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb